Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?," pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel na moje koleno. Nemali sme. Zabehla som k susede, Zobraziť celý popis"Nemáme doma ihlu?," pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel na moje koleno. Nemali sme. Zabehla som k susede, robí v nemocnici. Nemala. Tak znova doma hľadám, veď očkujeme králiky, muž začal hľadať, ale nedôverčivo, našiel, podal mi ju, nech dezinfukujem, a že čo si idem s kolenom robiť? Teraz som pozerala ja. A potom mi došlo, oni mysleli moje koleno! Ja myslela to lepšie, bravčové! Toto je do Bakalárov! Našla som jeden recept, upravila a rozhodla vyskúšať a podelím sa.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bravčové koleno opálime, umyjeme, necháme vysušiť.
- 2
Pol litra vody prevaríme, pridáme koreniny, necháme vychladiť, dolejeme pivo, 3-krát precedíme.
- 3
Vychladnutý nálev naberieme do striekačky s ihlou a koleno napicháme nálevom, kým všetok neminieme. Treba použiť najhrubšiu ihlu, lebo u mňa sa stále zapchávala, alebo konzultovať s nejakou sestričkou.
- 4
Koleno dáme do jenského skla, môže byť aj rímsky hrniec. Piekla som na 150 stupňoch, posledných 20 minút som odkryla, aby sa zapieklo. Po celú dobu som neodkrývala, nepodlievala, samo si pustilo šťavy až-až. Podávame s chlebom, zemiakmi, chrenom, baraními rohmi, kto ako chce. Takéto vraj robia v Pratri. Nerobia. Toto sme nereklamovali.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.oriondomacepotreby.sk/d%C3%A1vkova%C4%8D-injekcia-uh-s-piesto...