Pečené bravčové rebrá
Pečené bravčové rebrá

Bravčové rebierka s omáčkou z pečenej papriky

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. januára 2022
Bravčové rebierka s omáčkou z pečenej papriky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
5 g
2 g
2 g
1 g
30 g
3 ks
500 ml
2 g




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom, prihodíme bobkový list, celé nové a čierne korenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 45–50 minút (podľa potreby).

  2. 2

    Červené papriky vložíme do iného pekáča a dáme piecť súčasne s rebrami. Necháme ich tam, než sú čierne. Potom plech s upečenými paprikami vyberieme a zakryjeme ho buď druhým plechom, alebo alobalom. Prípadne papriky vložíme do igelitovej tašky, aby sa sparili. Po desiatich minútach ich vyberieme a zlúpeme z nich upečenú kožu.

  3. 3

    V hrnci roztopíme maslo, speníme v ňom mletú pikantnú papriku, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme upečené a olúpané papriky. Krátko povaríme a rozmixujeme dohladka. Omáčku podávame k upečeným rebierkam.

Diskusia k receptu