Bravčové rebierka s omáčkou z pečenej papriky
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. januára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové rebrá vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom, prihodíme bobkový list, celé nové a čierne korenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 45–50 minút (podľa potreby).
- 2
Červené papriky vložíme do iného pekáča a dáme piecť súčasne s rebrami. Necháme ich tam, než sú čierne. Potom plech s upečenými paprikami vyberieme a zakryjeme ho buď druhým plechom, alebo alobalom. Prípadne papriky vložíme do igelitovej tašky, aby sa sparili. Po desiatich minútach ich vyberieme a zlúpeme z nich upečenú kožu.
- 3
V hrnci roztopíme maslo, speníme v ňom mletú pikantnú papriku, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme upečené a olúpané papriky. Krátko povaríme a rozmixujeme dohladka. Omáčku podávame k upečeným rebierkam.
Tiež bravčové rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu