Kapustová polievka
Kapustová polievka

Ľušta s čerstvými hubami fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 2. júna 2021
Ľušta s čerstvými hubami (fotorecept)
Foto: helena10

Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a čerstvými hubami.

Suroviny

1 ks
2-3 hrste (čerstvé)
200-250 g (špička)
1 ks
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, bobkový list a štipku rasce. Pridáme koreniny (my zavesíme na okraj hrnca v nádobke na koreniny). Pridáme 2 PL hladkej múky, opražíme. Potom mletú červenú papriku a zalejeme vodou, prevaríme a pridávame na rezance nakrájanú hlávkovú kapustu, ktorú varíme do polomäkka.

    Ľušta s čerstvými hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne pridávame na kocky nakrájanú zeleninu, zemiaky a pred celkovým uvarením pridáme čerstvé huby. Teraz dolievame vývar z údeného mäsa, ktoré sme si uvarili medzitým.

    Ľušta s čerstvými hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dovaríme, dochutíme podľa vlastnej chuti a môžeme podávať. Varené údené mäsko sa u nás konzumuje s horčicou, chrenom a chlebom. Nekrájame do polievky.

    Ľušta s čerstvými hubami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu