Ľušta s čerstvými hubami fotorecept
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a čerstvými hubami.
Suroviny
1 ks |
|
2-3 hrste (čerstvé) |
|
200-250 g (špička) |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, bobkový list a štipku rasce. Pridáme koreniny (my zavesíme na okraj hrnca v nádobke na koreniny). Pridáme 2 PL hladkej múky, opražíme. Potom mletú červenú papriku a zalejeme vodou, prevaríme a pridávame na rezance nakrájanú hlávkovú kapustu, ktorú varíme do polomäkka.
-
2
Následne pridávame na kocky nakrájanú zeleninu, zemiaky a pred celkovým uvarením pridáme čerstvé huby. Teraz dolievame vývar z údeného mäsa, ktoré sme si uvarili medzitým.
-
3
Dovaríme, dochutíme podľa vlastnej chuti a môžeme podávať. Varené údené mäsko sa u nás konzumuje s horčicou, chrenom a chlebom. Nekrájame do polievky.
Tiež kapustová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu