Recepty, kde je gin
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Bezlepkový domáci chlieb
Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.
Cestovinkový šalát s tuniakom a rôzne variácie
Cestovinové šaláty sú stará, dobrá a najmä rýchla klasika- proste zmiešame všetko dokopy, dá sa...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne
ostávalo
na mojom tanieri...
Cestoviny s tuniakom a zeleninou
Cestoviny vretienka uvaríme v osolenej vode, odkvapkáme pridáme olivový olej.
Nakrajanú zeleninu a tuniaka premiešame k cestovinám...
Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia.
Etymologický...
Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...
Focaccia - talianska chlebová placka
Focaccia (fokača) je talianska chlebová placka. Pripomína naše chlebové osúchy, ktoré sa piekli zo...
Vianočné opekance s makom - Bombaľky Fera zo Šariša
Ľudový rozprávač Fero zo Šariša bol môj nebohý otec. Venoval sa tejto záľube, vyplývajúcej z...
Zemiakový šalát obyčajný
Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový, ale aj takýto obyčajný zemiakový. Vyprážaný kapor žalúdok...
Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému
receptu...
Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...
Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Baby kalmáry plnené panzanellou
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme...
Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...
Šalát z tresky s feferónkovým a s čerstvým slaným rožkom
Piňukám (Drobček v košickom dialekte), chceš rybací šalát? Opýtal sa raz v 50-tych rokoch Luxy (môj...
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...
Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Bezlepkový domáci chlieb
Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.
Cestovinkový šalát s tuniakom a rôzne variácie
Cestovinové šaláty sú stará, dobrá a najmä rýchla klasika- proste zmiešame všetko dokopy, dá sa...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
Cestoviny s tuniakom a zeleninou
Cestoviny vretienka uvaríme v osolenej vode, odkvapkáme pridáme olivový olej. Nakrajanú zeleninu a tuniaka premiešame k cestovinám...
Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...
Focaccia - talianska chlebová placka
Focaccia (fokača) je talianska chlebová placka. Pripomína naše chlebové osúchy, ktoré sa piekli zo...
Vianočné opekance s makom - Bombaľky Fera zo Šariša
Ľudový rozprávač Fero zo Šariša bol môj nebohý otec. Venoval sa tejto záľube, vyplývajúcej z...
Zemiakový šalát obyčajný
Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový, ale aj takýto obyčajný zemiakový. Vyprážaný kapor žalúdok...
Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému receptu...
Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...
Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Baby kalmáry plnené panzanellou
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme...
Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...
Šalát z tresky s feferónkovým a s čerstvým slaným rožkom
Piňukám (Drobček v košickom dialekte), chceš rybací šalát? Opýtal sa raz v 50-tych rokoch Luxy (môj...
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...
Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....