Šalát z mladého špenátu s kozím syrom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g, mladý |
|
240 g, (napr. Buche de chavre) nakrájaného na trojuholníčky |
|
250 g |
|
1 PL |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8 menších plátov |
|
Postup
-
1
Červenú repu umyjeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi 50 minút pod alobalom. Len čo je repa mäkká, necháme ju vychladnúť a ošúpeme. Hotovú repu nakrájame na hrubšie plátky.
- 2
Slaninu dáme do rúry na papier na pečenie piecť asi 5 až 10 minút pri rovnakej teplote ako repu. Huby nakrájame na plátky, sprudka orestujeme na oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Píniové jadierka opečieme tiež v rúre, aby dostali lepšiu vôňu, chuť a farbu. Špenát umyjeme a dochutíme soľou, korením a orechovým olejom. Na špenát postupne dáme všetky ingrediencie, kozí syr a nakoniec pečenú slaninu a pínie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu