Šalát z mladého špenátu s kozím syrom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Šalát z mladého špenátu s kozím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g, mladý
240 g, (napr. Buche de chavre) nakrájaného na trojuholníčky
250 g
1 PL
100 g
8 menších plátov




Postup

  1. 1

    Červenú repu umyjeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi 50 minút pod alobalom. Len čo je repa mäkká, necháme ju vychladnúť a ošúpeme. Hotovú repu nakrájame na hrubšie plátky.

  2. 2

    Slaninu dáme do rúry na papier na pečenie piecť asi 5 až 10 minút pri rovnakej teplote ako repu. Huby nakrájame na plátky, sprudka orestujeme na oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Píniové jadierka opečieme tiež v rúre, aby dostali lepšiu vôňu, chuť a farbu. Špenát umyjeme a dochutíme soľou, korením a orechovým olejom. Na špenát postupne dáme všetky ingrediencie, kozí syr a nakoniec pečenú slaninu a pínie.

Diskusia k receptu

jarunka
Dalsia variacia spenatoveho salatu. Vyzera velmi dobre. Vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia