Garnáty s feniklom a cherry paradajkami

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Garnáty s feniklom a cherry paradajkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

500 g (kôrovec príbuzný krevetám)
2 ks
250 g
100 g
1 dl
20 g, čerstvá
z 1 ks




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme olúpané a očistené garnáty, fenikel nakrájaný na tenké plátky, prekrojené cherry paradajky, osolíme, okoreníme a opekáme do zlatista.

  2. 2

    Pridáme vykôstkované čierne olivy, podlejeme bielym vínom a víno necháme odpariť. Na záver posypeme čerstvou bazalkou a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Starí Gréci fenikel nazývali „marathron“, čo znamenalo schudnúť. Používal sa ako zoštíhľovací prostriedok. Stredovekí návštevníci kostola žuli jeho semená počas nudných kázní, aby utíšili škvŕkanie v žalúdku.

Diskusia k receptu

hadik
Lepší garnát na tanieri ako granát na streche. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia