Garnáty s feniklom a cherry paradajkami
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme olúpané a očistené garnáty, fenikel nakrájaný na tenké plátky, prekrojené cherry paradajky, osolíme, okoreníme a opekáme do zlatista.
- 2
Pridáme vykôstkované čierne olivy, podlejeme bielym vínom a víno necháme odpariť. Na záver posypeme čerstvou bazalkou a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Starí Gréci fenikel nazývali „marathron“, čo znamenalo schudnúť. Používal sa ako zoštíhľovací prostriedok. Stredovekí návštevníci kostola žuli jeho semená počas nudných kázní, aby utíšili škvŕkanie v žalúdku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu