Baby kalmáry plnené panzanellou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
Ratatouille: | |
60 g (klobása) |
|
120 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Panzanella: | |
10 ks, marinované |
|
3 strúčiky |
|
1 ks, lúpaná |
|
3 lístky |
|
biely stred z jej vnútra |
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
|
Postup
-
1
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme stred z bagety, concasé nakrájané na malé kúsky, bazalku, na jemno nasekané olivy.
- 2
Ochutíme soľou a korením. Kalmáry očistíme a naplníme panzanellou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na panvici a dopečieme v trúbe.
- 3
Ratatouille: Všetky ingrediencie nakrájame na kocky. Víno zmiešame s cukrom, vínnym octom, zázvorom nakrájaným na malé kocky a dáme pomaly variť. Hneď, ako sa sirup zredukuje, odstavíme ho, necháme vychladnúť a zalejeme ním nakrájané ovocie.
- 4
Omáčka: Rybací vývar zmiešame s paradajkovou šťavou a prevaríme. Precedíme cez jemné sitko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu