Baby kalmáry plnené panzanellou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Baby kalmáry plnené panzanellou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
Ratatouille:
60 g (klobása)
120 g
50 g
100 g
100 g
30 g
Panzanella:
10 ks, marinované
3 strúčiky
1 ks, lúpaná
3 lístky
 biely stred z jej vnútra
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme stred z bagety, concasé nakrájané na malé kúsky, bazalku, na jemno nasekané olivy.

  2. 2

    Ochutíme soľou a korením. Kalmáry očistíme a naplníme panzanellou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na panvici a dopečieme v trúbe.

  3. 3

    Ratatouille: Všetky ingrediencie nakrájame na kocky. Víno zmiešame s cukrom, vínnym octom, zázvorom nakrájaným na malé kocky a dáme pomaly variť. Hneď, ako sa sirup zredukuje, odstavíme ho, necháme vychladnúť a zalejeme ním nakrájané ovocie.

  4. 4

    Omáčka: Rybací vývar zmiešame s paradajkovou šťavou a prevaríme. Precedíme cez jemné sitko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia