Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu rozmixujeme a krátko opečieme na oleji, pridáme kuskus a premiešame.
- 2
Zalejeme horúcim vývarom a prikrytý odstavíme z ohňa. Necháme asi 10 minút napučať. Ochutíme soľou, korením a nasekanou pažítkou.
- 3
Omáčka: rajčinovú šťavu necháme zredukovať na polovicu, precedíme cez plátno a necháme vychladnúť. Ošúpané rajčiny (concasé) nakrájame na malé kocky, pridáme pesto, bazalku nakrájanú na slížiky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu