Pečená pražma so zeleninovým kuskusom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
160 g
100 g
300 ml
2 menšie
150 ml
2 lístky
1 čl




Postup

  1. 1

    Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu rozmixujeme a krátko opečieme na oleji, pridáme kuskus a premiešame.

  2. 2

    Zalejeme horúcim vývarom a prikrytý odstavíme z ohňa. Necháme asi 10 minút napučať. Ochutíme soľou, korením a nasekanou pažítkou.

  3. 3

    Omáčka: rajčinovú šťavu necháme zredukovať na polovicu, precedíme cez plátno a necháme vychladnúť. Ošúpané rajčiny (concasé) nakrájame na malé kocky, pridáme pesto, bazalku nakrájanú na slížiky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

ampara
Pražma má fantastické mäso,jedla som ju po prvý raz v Chorvátsku pred mnohými rokmi, odvtedy nedám na ňu dopustiť. U nich sa volá orada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia