Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Pikantná omáčka: | |
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks, menšia |
|
2 strúčiky |
|
2 listy |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Kalmáry sprudka opečieme na grile. Hotové kalmáry nakrájame na menšie kusy.
- 2
Grilovaná zelenina: Papriky sprudka opečieme na grile a necháme zapariť v mikroténovom vrecúšku - budú sa lepšie šúpať. Papriky ošúpeme a nakrájame na trojuholníky. Baklažán a cukety nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť, aby pustili vodu. Sprudka opečieme na grile a namarinujeme v oleji s pečeným cesnakom.
- 3
Omáčka: Všetku zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Pečenú zeleninu ľahko podlejeme, pridáme nasekaný zázvor, bazalku, peperoncino a krátko povaríme. Hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu