Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
3 ks
Pikantná omáčka:
50 g
2 ks
1 ks, menšia
2 strúčiky
2 listy
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Kalmáry sprudka opečieme na grile. Hotové kalmáry nakrájame na menšie kusy.

  2. 2

    Grilovaná zelenina: Papriky sprudka opečieme na grile a necháme zapariť v mikroténovom vrecúšku - budú sa lepšie šúpať. Papriky ošúpeme a nakrájame na trojuholníky. Baklažán a cukety nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť, aby pustili vodu. Sprudka opečieme na grile a namarinujeme v oleji s pečeným cesnakom.

  3. 3

    Omáčka: Všetku zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Pečenú zeleninu ľahko podlejeme, pridáme nasekaný zázvor, bazalku, peperoncino a krátko povaríme. Hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia