Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Pikantná omáčka: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks, menšia | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 listy | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Kalmáry sprudka opečieme na grile. Hotové kalmáry nakrájame na menšie kusy.
- 2
 Grilovaná zelenina: Papriky sprudka opečieme na grile a necháme zapariť v mikroténovom vrecúšku - budú sa lepšie šúpať. Papriky ošúpeme a nakrájame na trojuholníky. Baklažán a cukety nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť, aby pustili vodu. Sprudka opečieme na grile a namarinujeme v oleji s pečeným cesnakom.
- 3
 Omáčka: Všetku zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Pečenú zeleninu ľahko podlejeme, pridáme nasekaný zázvor, bazalku, peperoncino a krátko povaríme. Hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu