Pizza so špenátom, čili a hubami
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Postup
-
1
Na cesto si pripravíme kvások z droždia, vody, cukru. Necháme postáť 10 minút. Do misy nasypeme múku, pridáme polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ, hotový kvások. Počas miešania postupne prilievame vodu. Cesto by malo ostať polotuhé. Potom si pripravíme bochníčky s váhou 150 - 200 g. Necháme pod utierkou nakysnúť asi 30 minút.
- 2
Medzitým pripravíme špenát - do vyššieho kastróla dáme maslo a cesnak nasekaný na drobno, necháme speniť, pridáme očistený a umytý špenát, osolíme, okoreníme, podlejeme lyžicou vody a podusíme. Precedíme cez sitko a necháme poriadne odkvapkať. Huby nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.
- 3
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na tenký plát, potrieme paradajkami, posypeme syrom a oreganom. Potom rozprestrieme špenát, huby a čili papriku pokrájanú na tenké kolieska. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečieme do zlatohneda.
- 4
Náš tip: Huby shi-take v Číne a Japonsku považujú za elixír života, pretože ničia vírusy a posilňujú imunitný systém.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu