Pizza so špenátom, čili a hubami

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Pizza so špenátom, čili a hubami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500-600 g
2,5 dl, vlažná
5 g
 štipka
300 g
300 g
1 veĺká holandská
150 g, čerstvé
200 g




Postup

  1. 1

    Na cesto si pripravíme kvások z droždia, vody, cukru. Necháme postáť 10 minút. Do misy nasypeme múku, pridáme polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ, hotový kvások. Počas miešania postupne prilievame vodu. Cesto by malo ostať polotuhé. Potom si pripravíme bochníčky s váhou 150 - 200 g. Necháme pod utierkou nakysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravíme špenát - do vyššieho kastróla dáme maslo a cesnak nasekaný na drobno, necháme speniť, pridáme očistený a umytý špenát, osolíme, okoreníme, podlejeme lyžicou vody a podusíme. Precedíme cez sitko a necháme poriadne odkvapkať. Huby nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.

  3. 3

    Nakysnuté cesto vyvaľkáme na tenký plát, potrieme paradajkami, posypeme syrom a oreganom. Potom rozprestrieme špenát, huby a čili papriku pokrájanú na tenké kolieska. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečieme do zlatohneda.

  4. 4

    Náš tip: Huby shi-take v Číne a Japonsku považujú za elixír života, pretože ničia vírusy a posilňujú imunitný systém.

Diskusia k receptu

tinca
mňam tak toto je moja pizza, často si ju robím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia