Foto: frezia68
Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes Zobraziť celý popisNa vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes ho nerobím.....:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky,ošúpeme a nakrájame na plátky,alebo hranolky-ako sa komu páči.
-
2
Menšie cibuľky ošúpeme a nakrájame na tenké pól kolieska.....ak slzia oči,môžeme sa medzitým pohrať s obrúskami a pripraviť vianočnú výzdobu....
-
3
Cibuľu pridáme k nakrájaným zemiakom,uhorky narežeme na drobné kocky.....
-
4
všetko premiešame a zalejeme horúcim vývarom,alebo bujónom (alebo vodou ),ktorý sme prevarili s dvoma lyžicami octu,cukrom,soľou a MČK - okoreníme podľa chuti.Vyprážaný kapor žalúdok môže večer zaťažiť a tento zemiakový šalát odľahčí .Môžeme pridať trocha olivového oleja. Dobrú chuť a krásne sviatky všetkým !
Diskusia k receptu