Plnené kalamáre
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
700 g, čerstvé s hlavami |
|
3 strúčiky nasekané na drobno |
|
3 ks |
|
hrsť nasekaná |
|
hrsť |
|
|
|
100 g izbovej teploty |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný na drobno, petržlenovú vňať a citrónovú kôru. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- 2
Zmes restujeme na strednom ohni do zlatohneda asi 10 minút. Počas praženia pomaly pridávame olivový olej. Zmes mierne schladíme, pridáme maslo a dobre premiešame.
- 3
Umyté kalamáre prstami naplníme a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Kalamáre pred podávaním prekrojíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu