Recepty, kde je gin
Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...
Hummus, hommos, musbaha
Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy,...
Cestovinový šalát s dresingom tisíc ostrovov
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej vody na 5-7min. Vyberieme a opláchneme v studenej...
Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne...
Domáce pesto
Komerčný recept<br />
Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Chlebové štangle a bryndzová nátierka
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka
Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som...
Focaccia plnená
Talianska chlebová placka
Focaccia sa dá robiť na mnoho spôsobov, jednak ako čistá chlebová placka...
Izraelský osviežujúci zeleninovo-syrový šalát
Tento šalát sme mali dnes na raňajky, kedysi som si ho poznačila podľa TV-paprika. Recept...
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu...
Buchty na pare s celozrnnou múkou
Všade, kde používam múku, prepašujem aj časť celozrnnej a predpokladám, že žijeme zdravšie :-))) Tak som dnes...
Už to kvičí na ihličí
tento recept mám z jedného časopisu kde ho publikoval Oldo Hlavaček.
Kráľovské krevety s čili a citrónovou omáčkou
Krevety si dáme nabok. Olivový olej, roztlačený cesnak, dve nakrájané čili papričky, čerstvo...
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Bezlepkový domáci chlieb
Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.
Cestovinkový šalát s tuniakom a rôzne variácie
Cestovinové šaláty sú stará, dobrá a najmä rýchla klasika- proste zmiešame všetko dokopy, dá sa...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne
ostávalo
na mojom tanieri...
Cestoviny s tuniakom a zeleninou
Cestoviny vretienka uvaríme v osolenej vode, odkvapkáme pridáme olivový olej.
Nakrajanú zeleninu a tuniaka premiešame k cestovinám...
Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia.
Etymologický...
Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...
Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...
Hummus, hommos, musbaha
Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy,...
Cestovinový šalát s dresingom tisíc ostrovov
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej vody na 5-7min. Vyberieme a opláchneme v studenej...
Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne...
Domáce pesto
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Chlebové štangle a bryndzová nátierka
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som...
Focaccia plnená
Talianska chlebová placka Focaccia sa dá robiť na mnoho spôsobov, jednak ako čistá chlebová placka...
Izraelský osviežujúci zeleninovo-syrový šalát
Tento šalát sme mali dnes na raňajky, kedysi som si ho poznačila podľa TV-paprika. Recept...
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu...
Buchty na pare s celozrnnou múkou
Všade, kde používam múku, prepašujem aj časť celozrnnej a predpokladám, že žijeme zdravšie :-))) Tak som dnes...
Už to kvičí na ihličí
tento recept mám z jedného časopisu kde ho publikoval Oldo Hlavaček.
Kráľovské krevety s čili a citrónovou omáčkou
Krevety si dáme nabok. Olivový olej, roztlačený cesnak, dve nakrájané čili papričky, čerstvo...
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Bezlepkový domáci chlieb
Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.
Cestovinkový šalát s tuniakom a rôzne variácie
Cestovinové šaláty sú stará, dobrá a najmä rýchla klasika- proste zmiešame všetko dokopy, dá sa...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
Cestoviny s tuniakom a zeleninou
Cestoviny vretienka uvaríme v osolenej vode, odkvapkáme pridáme olivový olej. Nakrajanú zeleninu a tuniaka premiešame k cestovinám...
Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...