Šalát s červenou cviklou a kozím syrom

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

500 g červená
250 g
200 g
70 g
z 1  ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu. Ešte teplú repu ošúpeme a nakrájame na štvrtky. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.

  2. 2

    Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme 30 minút postáť. Pridáme rukolu, kúsky kozieho syra a zľahka premiešame. Položíme na tanier, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme strúhaným parmezánom.

  3. 3

    Náš tip: Červená cvikla obsahuje 90% vody, 7% cukrov a pôsobí v organizme zásadito vďaka vysokému obsahu minerálnych látok (sodík, draslík, vápnik, horčík, rubídium a cézium). Bráni krehkosti a kôrnateniu ciev.

Diskusia k receptu

alexdidi
Včera som ho robila ako ľahkú večeru, vyskúšala som aj s mozzarellou a je vynikajúci s oboma syrmi...ďakujem za recept a doporučujem každému...
klekipetra
REDAKCIA napísala: cvikla je červená, takže to červené.
Naozaj, Ja som cviklu červenej farby hľadal v Bratislave na trhovisku. A tam o takej nikto nič nevie. Všade iba cvikla tmavofialovej farby. (Že sa volá červená, to netznamená, že má červenú farbu. Ani ruské vajíčko v Rusku nepoznajú.)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia