Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu. Ešte teplú repu ošúpeme a nakrájame na štvrtky. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.
- 2
Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme 30 minút postáť. Pridáme rukolu, kúsky kozieho syra a zľahka premiešame. Položíme na tanier, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme strúhaným parmezánom.
- 3
Náš tip: Červená cvikla obsahuje 90% vody, 7% cukrov a pôsobí v organizme zásadito vďaka vysokému obsahu minerálnych látok (sodík, draslík, vápnik, horčík, rubídium a cézium). Bráni krehkosti a kôrnateniu ciev.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naozaj, Ja som cviklu červenej farby hľadal v Bratislave na trhovisku. A tam o takej nikto nič nevie. Všade iba cvikla tmavofialovej farby. (Že sa volá červená, to netznamená, že má červenú farbu. Ani ruské vajíčko v Rusku nepoznajú.)