Foto: katherinkatka
Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.
45-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Rozpis dávky je na 3 srnčie chrbáty. Pripravíme si kvások z vlažnej vody 200 ml, kr. cukru a droždia.
-
2
Medzitým ako kvások vykvasí, pripravíme si do misky všetky potrebné suroviny.
-
3
Zmiešame na polotuhé cesto.
-
4
Dáme ho do olejom vymazaných formičiek a necháme asi o 1 cm vykvasiť v teple. Potom chlieb upečieme v rozohriatej trúbe. Chlieb nevydrží dlho mäkký, ak ho všetok nepotrebujeme, môžeme ho dať do mrazničky zamraziť.
u vas sa takto vo velkom pecie? ja mrazim aj z jednej formy:)
@majkas - u nás majú celiakiu 3 členovia rodiny, stíha sa to zjesť