Bezlepkový domáci chlieb fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 14. marca 2011

Doma pečený chleba z bezlepkovej múky vo formách srnčieho chrbátu.

45-60 minút
na 200 °C

Suroviny

20 g
4 PL
4 PL
1 kg
500 g
200+1500 ml
1 PL
3 PL
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rozpis dávky je na 3 srnčie chrbáty. Pripravíme si kvások z vlažnej vody 200 ml, kr. cukru a droždia.

    Bezlepkový domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým ako kvások vykvasí, pripravíme si do misky všetky potrebné suroviny.

    Bezlepkový domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame na polotuhé cesto.

    Bezlepkový domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme ho do olejom vymazaných formičiek a necháme asi o 1 cm vykvasiť v teple. Potom chlieb upečieme v rozohriatej trúbe. Chlieb nevydrží dlho mäkký, ak ho všetok nepotrebujeme, môžeme ho dať do mrazničky zamraziť.

    Bezlepkový domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharronald
Krásny chlebík, ale tuším, že to nie je forma na srnčie chrbáty, ale na chlieb :) Neviem presne, ale ja používam tú formu na chlieb, a potom mám aj zvlášť na srnčie chrbáty :)
vieraa
Krásne chlebíky, ale neviem čo je psylium a kde to dostanem kúpiť
majkas
vyzera lakavo, ukladam:)
u vas sa takto vo velkom pecie? ja mrazim aj z jednej formy:)
katherinkatka
@vieraa - psylium je indická vláknina, dostať ho kúpiť aj v lekárni alebo v obchodoch so zdravou výživou
@majkas - u nás majú celiakiu 3 členovia rodiny, stíha sa to zjesť
neposed
recept ma potesil, prave som nieco taketo hladala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia