Foto: pusta
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa dobre vychladený k pečenému mäsu.
4
porcie
porcie
40 + 4 hodiny chlade minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3-4 PL, hustá, najlepšie domáca, nie paradajkový pretlak |
|
4 veľké strúčiky |
|
1-2 ks, dlhší tenký |
|
1 ks,stredne veľká |
|
1-2 ks, sušená |
|
1-2 čl |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Mladý baklažán prekrojíme na 1/4-tiny a potom ho pokrájame na tenké plátky, cherry paradajky na polovice, cibuľu na kocky, sušené papriky zbavíme semienok a posekáme na drobno.Zeleninu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom, scedím z oleja.
- 2
Vychladnutú zeleninovú zmes dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, premiešame, dochutíme octom a cukrom.
- 3
Dáme na niekoľko hodín do chladničky 4-6, podávame dobre vychladené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu