Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát

pusta - fotkapusta, 3. marca 2011
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Foto: pusta

Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa dobre vychladený k pečenému mäsu.

4
porcie
40 + 4 hodiny chlade minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3-4 PL, hustá, najlepšie domáca, nie paradajkový pretlak
4 veľké strúčiky
1-2 ks, dlhší tenký
1 ks,stredne veľká
1-2 ks, sušená
1-2 čl
1 PL
podľa chuti
3 PL




Postup

  1. 1

    Mladý baklažán prekrojíme na 1/4-tiny a potom ho pokrájame na tenké plátky, cherry paradajky na polovice, cibuľu na kocky, sušené papriky zbavíme semienok a posekáme na drobno.Zeleninu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom, scedím z oleja.

  2. 2

    Vychladnutú zeleninovú zmes dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, premiešame, dochutíme octom a cukrom.

  3. 3

    Dáme na niekoľko hodín do chladničky 4-6, podávame dobre vychladené.

Diskusia k receptu

pusta
dakujem každej z vás, frezia nič sa nedeje, poži čerstvé, aj s tými som už robila a bolo to super
bzuky
Výborné, jednoduché nič mi tam nechýba. ďakujem
jarunka
Moj manzel nema baklazan velmi v oblube, mne sa recept paci .
pusta
jarunka, jednoducho urob, ponúkni manžela, a keby pre baklažán nemohol.bude pre teba, ev nabudúce skús miesto baklažánu malú dlhú cuketu, ved uvidíš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia