Cvikla

Cvikla ako ingrediencia v receptoch:

  • Zeleninové ozdoby (fotorecept)

    Zeleninové ozdoby (fotorecept)

    Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety z mrkvy, cukety a cvikly, prípadne ozdobu z póru.

  • Syrový šalát s cviklou

    Syrový šalát s cviklou

    Taká ľahká večera.

  • Košíček s čokoládovou penou a meringue

    Košíček s čokoládovou penou a meringue

    Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou, dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista....

  • Zemiakovo-cviklové placky

    Zemiakovo-cviklové placky

    Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že sa nevyhadzuje jedlo.

  • Boršč

    Boršč

    Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a...

  • Rizoto z červenej ryže (fotorecept)

    Rizoto z červenej ryže (fotorecept)

    Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú vrstvu, obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a ďalších cenných látok. Červená ryža je dobrým zdrojom bielkovín, sacharidov i...

  • Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá....

  • Aprílová súťaž
  • Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

    Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

    Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme.

  • Cviklový krém s kozím syrom
  • Zimný teplý šalát

    Zimný teplý šalát

    Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, citrónovej šťavy, korenia a byliniek pripravíme marinádu.

  • Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

    Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

    Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme odležať.

  • Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom
  • Cviklový tatarák (fotorecept)

    Cviklový tatarák (fotorecept)

    Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam môj recept.

  • Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou

    Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou

    Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 4 hodiny. Hus odkryjeme,...

  • Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami podeliť. S dovolením Sašku, majstra rybára, ktorý chytil jazerné kaprie „ikernačky” bez typickej rybacej vône, som asistoval...

  • Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept)
  • Tekvicový šalát s horčicovo-medovým dresingom
  • Cviklová nátierka (fotorecept)

    Cviklová nátierka (fotorecept)

    Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo zeleniny. Množstvo surovín je len orientačné. Záleží od veľkosti...

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne vymiešame.

  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist