Cviklovo-zelerový šalát
Foto: PRETO Radoma
Suroviny
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (aj s nálevom) |
|
1 bal. (alebo klasická kyslá smotana ak nemáte intoleranciu) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zeler a cviklu ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Mrazenú zeleninu PRETO Radoma tepelne upravíme.
- 2
Kým sa zelenina varí, spravíme si základ šalátu - vega smotanu zmiešame s 1-2 lyžičkami šťavy z uhoriek, pridáme soľ a mletú červenú papriku podľa chuti.
- 3
Keď je zelenina mäkká, cviklu nastrúhame na hrubo a pridáme k šalátovému základu. Potom doň primiešame aj uvarený zeler a uhorky nakrájané na kocky a PRETO zeleninovú zmes. Všetko poriadne premiešame, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
- 4
Šalát dáme na hodinu odstáť do chladničky. Podávame samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Za prípravu receptu ďakujeme Dominike Jurena.
Tiež jedlo na doma – preto radoma:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu