Jedlo na doma – PRETO Radoma
Jedlo na doma – PRETO Radoma

Cviklovo-zelerový šalát

pretoradoma - fotkaPRETO Radoma, 19. januára 2023. Komerčný recept.
Cviklovo-zelerový šalát
Foto: PRETO Radoma

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
1 bal.
podľa chuti (aj s nálevom)
1 bal. (alebo klasická kyslá smotana ak nemáte intoleranciu)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zeler a cviklu ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Mrazenú zeleninu PRETO Radoma tepelne upravíme.

  2. 2

    Kým sa zelenina varí, spravíme si základ šalátu - vega smotanu zmiešame s 1-2 lyžičkami šťavy z uhoriek, pridáme soľ a mletú červenú papriku podľa chuti.

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká, cviklu nastrúhame na hrubo a pridáme k šalátovému základu. Potom doň primiešame aj uvarený zeler a uhorky nakrájané na kocky a PRETO zeleninovú zmes. Všetko poriadne premiešame, aby sa ingrediencie dobre prepojili.

  4. 4

    Šalát dáme na hodinu odstáť do chladničky. Podávame samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Za prípravu receptu ďakujeme Dominike Jurena.

Diskusia k receptu

Vymazať
sashan
Cvikľu by som určite varila neošúpanú.Takto nemá šalát peknú farbu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia