Krupoto s cviklou fotorecept
Foto: tejaja
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu. Tip pre záhradkárov: Na jeseň, keď Zobraziť celý popisToto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu. Tip pre záhradkárov: Na jeseň, keď vyberáte cviklu, odtrhnite jej listy, umyte, nechajte osušiť a v mraziacich sáčkoch dajte do mrazničky. Budú k dispozícii kedykoľvek.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (strednej veľkosti) |
|
2-3 ks (podľa veľkosti) uvarená a olúpaná |
|
1 ks |
|
150 g |
|
3 PL nasekané |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krúpy prepláchneme a namočíme na 1-2 hodiny do trochy vody. Krúpy nabobtnajú a lepšie a rýchlejšie zmäknú.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme krúpy aj s vodou, v ktorej sa namáčali, osolíme, okoreníme, ak treba, zalejeme trochou vody a zakryté dusíme domäkka. Voda musí byť vydusená skoro úplne, preto krúpy nezalievame nadmerne.
- 3
Pridáme na malé kocky uvarenú a olúpanú narezanú cviklu, premiešame a už ju len prehrejeme.
- 4
Vložíme nasekané cviklové listy a premiešame.
- 5
Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a ihneď podávame.
- 6
Na tanieri ozdobíme narezanou pažítkou.
Tiež krupoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu