Bezlepkové muffiny z červenej repy
Foto: novalim
Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme
pre Zobraziť celý popisVerili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme
pre vás presne takýto recept! Muffiny z červenej repy sú nádherne červené, lahodné a chutné. Vďaka zmesi korenín majú
nádhernú jesennú vôňu a chuť. Poďte ich vyskúsať, náš recept už na vás čaká.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g uvarená |
|
10 g čerstvý nastrúhaný |
|
1 ČL mletá (alebo zrnká z jedného vanilkového struku) |
|
60 g |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
70 g mleté (alebo mleté mandle) |
|
1 ks (šťava a kôra) |
|
2 ks |
|
70 g |
|
70 ml |
|
Na polevu a ozdobenie: | |
100 g |
|
3 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy dáme košíčky na muffiny. Uvarenú cviklu ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a ponorným mixérom zmixujeme na pyré. Pridáme nastrúhaný zázvor, vanilku, kukuričnú múku Novalim, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a mleté orechy. Všetko dobre premiešame.
- 2
V inej mise vyšľaháme do penista trstinový cukor so žĺtkami a postupne primiešavame cviklovú zmes. Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do pripravenej zmesi.
- 3
Pripravené cesto naporcujeme do muffinových košíčkov. Bezlepkové muffiny z cviklového cesta pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu. Po dopečení ich ešte teplé môžeme poliať citrónovo-cukrovou polevou.
- 4
Na polevu vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu. Muffiny necháme vychladnúť, čím aj poleva pekne zaschne.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu