Šalát do pohára s kuracím mäsom ako obed do práce

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
Šalát do pohára s kuracím mäsom ako obed do práce
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom. Šalát môžete jesť priamo z pohára Zobraziť celý popisNosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom. Šalát môžete jesť priamo z pohára alebo si ho vyklopiť do misky a pridať dresing a jogurt.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (oranžová a bielo-červená)
1 ks
50 g (perlový, s väčšími zrnkami)
1/4 ks
4 listy
1/4 ks
150 g
Dresing:
1 PL
50 ml
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Na dresing zmiešame ocot s olivovým olejom a dochutíme koreniacou zmesou dukkah. Môžeme si ju pripraviť aj doma. Orestujeme sezam s rímskou rascou, semienkami koriandra, fenikla a štipkou čili. Potom zmes rozdrvíme v mažiari.

  2. 2

    Cviklu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a varíme 10 minút. Scedíme ju a ešte teplú pokvapkáme časťou pripraveného dresingu. Šalotku ošúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme k cvikle.

  3. 3

    Kuskus nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 10–15 minút domäkka. (Ak použijeme klasický kuskus, zalejeme ho vriacou vodou a necháme prikrytý 5 minút napučať.)

  4. 4

    Uhorku umyjeme a nakrájame na kolieska. Listy šalátu umyjeme a natrháme. Grilované kuracie mäso rozdelíme na menšie kúsky.

  5. 5

    Do väčšieho pohára vrstvíme najprv cviklu so šalotkou a uhorkou, potom listy šalátu, vychladnutý kuskus a kúsky kuraťa. Zvyšný dresing a jogurt vložíme do menších nádob a pridáme k šalátu až tesne pred konzumáciou. Soľnička a korenička budú vhodné na dochutenie pri podávaní.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia