Foto: gurman01
Suroviny
800 g s kosťou (alebo bravčové rebrá) |
|
250 g |
|
4-5 ks |
|
2 ks stredná |
|
1 ks |
|
400 g uvarená |
|
1-2 PL |
|
3 strúčiky |
|
10 ks |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
(alebo bravčová masť) |
|
Na podávanie: | |
|
Postup
-
1
Mäso dáme variť do hrnca s 2,5 litrami vody a varíme 1 a pol hodiny na slabom ohni. Keď sa mäso uvarí, tak ho vyberieme a do vývaru pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme 10 minút, pridáme 10 guličiek celého čierneho korenia, 3 bobkové listy a na pásiky nakrájanú kapustu a varíme ďalších 10 minút.
- 2
V druhom hrnci na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, primiešame nastrúhanú mrkvu a pražíme 2 minúty. Potom pridáme nastrúhanú uvarenú cviklu a pražíme ďalšie 2 minútky, pridáme 1 ČL soli a paradajkový pretlak, podlejeme trochou vývaru a necháme dusiť 15 minút.
- 3
Uvarené mäso pokrájame na kocky, pridáme k zemiakom a kapuste, osolíme, primiešame podusenú zeleninu. Po troch minútach pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a necháme variť 15 minút.
- 4
Hotovy boršč servírujeme s kyslou smotanou a tmavým chlebom.
Tiež boršč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu