Cviklovo-kapustový šalát

antonia241 - bez fotkyantonia241, 27. júla 2023

Suroviny

5 kg
3 kg
0,5 kg
700 ml
4 PL
400 g




Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na rezance a pridáme soľ. Premiešame necháme stáť 2-3 hodiny.

  2. 2

    Po odstátí pridáme uvarenú nastrúhanú cviklu a zalejeme prevarenou zmesou octu, cukru a soli. Všetko spolu dobre premiešame a necháme stáť 24 hodín.

  3. 3

    Potom naložíme do pohárov, zalejeme šťavou, poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút.

  4. 4

    Po otvorení pred konzumáciou môžeme pridať tatársku omáčku, mäkkú salámu nakrájanú na rezance, natvrdo uvarené vajíčko, syr...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia