Zemiaky zapečené s cviklou fotorecept
Foto: tejaja
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cviklu ošúpeme a nakrájame na polkolieska alebo kolieska (podľa veľkosti) a dáme ju do vymasteného pekáča. Osolíme.
-
2
Na cviklu poukladáme asi 5 mm hrubé kolieska zemiakov.
- 3
Klobásu nakrájame na kolieska a rozložíme na zemiaky.
- 4
Jogurt premiešame so strúhaným syrom a zázvorom.
- 5
Zalejeme suroviny v pekáči.
- 6
Pečieme na 170 °C asi 40 minút zakryté. Potom odkryjeme a dopečieme. Na tanieri obložíme kúskami paradajok a papriky.
- 3
Diskusia k receptu