Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zemiaky zapečené s cviklou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 21. januára 2024
Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept)
Foto: tejaja

Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
500 g
1 ks suchá
250 ml
100 g
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cviklu ošúpeme a nakrájame na polkolieska alebo kolieska (podľa veľkosti) a dáme ju do vymasteného pekáča. Osolíme.

    Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cviklu poukladáme asi 5 mm hrubé kolieska zemiakov.

  3. 3

    Klobásu nakrájame na kolieska a rozložíme na zemiaky.

    Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurt premiešame so strúhaným syrom a zázvorom.

    Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme suroviny v pekáči.

    Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 170 °C asi 40 minút zakryté. Potom odkryjeme a dopečieme. Na tanieri obložíme kúskami paradajok a papriky.

    Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia