Rybí šalát
Rybí šalát

Oblečený sleď

gurman01 - bez fotkygurman01, 5. novembra 2023
Oblečený sleď
Foto: gurman01

селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na Silvestra, Nový rok, oslavy narodenín...

Suroviny

5 ks
2 ks
2 ks
1 ks
300 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky, mrkvu uvaríme v šupke, uvaríme cviklu aj vajíčka natvrdo a necháme vychladnúť Potom všetko zvlášť postrúhame.

  2. 2

    Solenú rybu nakrájame na malé kocky. Pripravíme si misu alebo hlbšiu dózu, na spodok dáme polovicu nastrúhaných zemiakov, na zemiaky navrstvíme nakrajanu rybu, prikryjeme druhou vrstvou zemiakov a potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhané jablko, jablká potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhanú mrkvu, na mrkvu zase majonezu a nakonec postrúhanú cviklu ktorú tiež potrieme majonezou a na vrch ozdobíme postrúhaným vajcom a čerstvou petržlenovou vňatou

Diskusia k receptu

farbuska
Mám celkom rada tieto trochu nezvyklé kombinácie, rada vyskúšam aj tento šalát. Vďaka za recept.
kucharka
Tak toto som jedla nedávno na oslave medzinárodnej kuchyne v škole, doniesli to ženy z ex-sovietskeho bloku. Všetkým to veľmi chutilo, mali s tým úspech :-)
Ďakujem za recept, určite skúsim.
kucharsbradou
Minulý rok sme mali veľkú úrodu červenej repy, tak som skúšal ako ju využiť. Natrafil som tiež na recept sleďa v kožuchu. Urobil som ho ale ako šalát. Ingrediencie tie isté ale zmiešané všetko dokopy. Dochutené kôprom a worchestrom. Na odľahčenie môže byť časť majonézy nahradená gréckym jogurtom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia