Foto: gurman01
селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na Silvestra, Nový rok, oslavy narodenín...
Postup
-
1
Zemiaky, mrkvu uvaríme v šupke, uvaríme cviklu aj vajíčka natvrdo a necháme vychladnúť Potom všetko zvlášť postrúhame.
- 2
Solenú rybu nakrájame na malé kocky. Pripravíme si misu alebo hlbšiu dózu, na spodok dáme polovicu nastrúhaných zemiakov, na zemiaky navrstvíme nakrajanu rybu, prikryjeme druhou vrstvou zemiakov a potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhané jablko, jablká potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhanú mrkvu, na mrkvu zase majonezu a nakonec postrúhanú cviklu ktorú tiež potrieme majonezou a na vrch ozdobíme postrúhaným vajcom a čerstvou petržlenovou vňatou
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept, určite skúsim.