Cviklový guláš fotorecept
Foto: tejaja
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo. Vyskúšate?
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú cviklu. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
- 3
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu. Podľa potreby ešte podlejeme a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Vody podlievame len toľko, aby bolo akurát, zelenina v nej nesmie plávať.
- 4
Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentár. Nie je to polievka, takže šťavy nemá byť nadbytok. Ale ak vám chýba, podlejte viac vody.:)