Cviklový guláš
Cviklový guláš

Cviklový guláš fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 1. októbra 2023
Cviklový guláš (fotorecept)
Foto: tejaja

Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo. Vyskúšate?

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
250-300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú cviklu. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.

    Cviklový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu. Podľa potreby ešte podlejeme a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Vody podlievame len toľko, aby bolo akurát, zelenina v nej nesmie plávať.

    Cviklový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

foorick
Zaujímavý nápad, trošku mi chýba viac šťavy 👍
tejaja
@foorick (1.10.2023 11:34)

Ďakujem za komentár. Nie je to polievka, takže šťavy nemá byť nadbytok. Ale ak vám chýba, podlejte viac vody.:)
farbuska
Recept ma zaujal, myslím, že by mi toto jedlo chutilo. Určite vyskúšam. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia