Cviklové kvietky
Foto: siuuu
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia.
15-20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45-60 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Tepelne upravenú červenú repu (ja ju pečiem v šupe zabelenú v alobale), vychladnutú a očistenú pokrájame na tenučké plátky (používam W-krájač). Poukladala som ich na papierovú utierku, aby som sčasti zvonku odsala prebytočnú šťavu.
- 2
Z Nivy a Lučiny vymiešame vidličkou nátierku, ochutíme mletým korením.
- 3
Na každý plátok červenej repy dáme do stredu po troche nátierky a pomocou prstov zospodu vytvoríme akoby kvietok.
- 4
Vrch posypeme trochou strúhanej Nivy a lístkami čerstvého tymianu.
Tiež jednohubky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem @farbuska ... ja mám cviklu tiež rada, ale nebaví ma robiť stále rovnakú úpravu - chcela som vyskúšať niečo nové ;-)
Svoju chuť úplne nestratí, ale pri chuťovo výraznej Nive je jej chuť potlačená ;-)