Cviklové jednohubky
Cviklové jednohubky

Cviklové kvietky

siuuu - fotkasiuuu, 1. novembra 2023
Cviklové kvietky
Foto: siuuu

Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia.

15-20
porcií
15 minút
príprava
45-60 minút
na 185 °C

Suroviny

1 ks upečená
1 PL nastrúhaná
1 PL
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Tepelne upravenú červenú repu (ja ju pečiem v šupe zabelenú v alobale), vychladnutú a očistenú pokrájame na tenučké plátky (používam W-krájač). Poukladala som ich na papierovú utierku, aby som sčasti zvonku odsala prebytočnú šťavu.

  2. 2

    Z Nivy a Lučiny vymiešame vidličkou nátierku, ochutíme mletým korením.

  3. 3

    Na každý plátok červenej repy dáme do stredu po troche nátierky a pomocou prstov zospodu vytvoríme akoby kvietok.

  4. 4

    Vrch posypeme trochou strúhanej Nivy a lístkami čerstvého tymianu.

Diskusia k receptu

farbuska
No aká paráda! Ja cviklu veru milujem viac-menej v akejkoľvek úprave a skúsim takúto podobu vykúzliť. Vďaka za pekný námet a výzvu.
1x siuuu
siuuu
@farbuska (1.11.2023 12:26)

Ďakujem @farbuska ... ja mám cviklu tiež rada, ale nebaví ma robiť stále rovnakú úpravu - chcela som vyskúšať niečo nové ;-)
chemik
Moc hezká parádička a poživatelná, když je řepa předem upečená a tudíž zřejmě bez zemité příchutě
siuuu
@chemik (2.11.2023 01:30)

Svoju chuť úplne nestratí, ale pri chuťovo výraznej Nive je jej chuť potlačená ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia