Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka

littlesweets - fotkalittlesweets, 10. februára 2024

Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu... Okrem toho 100 g cvikle obsahuje 0,8 mg železa.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina

2-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
3 PL
1 PL (alebo klasická hladká múka)
1 PL
2 ks stredne veľká predvarená
500 ml
200 ml horúca
1 strúčik
1 štipka
1 štipka
Na dozdobenie:
 (srdiečka vykrojené z uvarenej cvikle)




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na jemné kocky a orestujeme na olivovom oleji.

  2. 2

    Pridáme lúpané krájané paradajky a na jemno pokrájanú už uvarenú cviklu.

  3. 3

    Zalejeme vriacou vodou a povaríme.

  4. 4

    Odstavíme zo sporáka. Necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom. Ak nemáte radi drobné nerozmixované kúsky, prepasírujte cez jemné sitko.

  5. 5

    Vývar znovu zahrejeme a pridáme koreniny, cesnak a zahustíme múkou. Ja dávam 1 PL lyžicu, ale ak máte radi hustejšiu, odporúčam 3 PL.

  6. 6

    Z plátkov cvikle vykrojte srdiečka pomocou vykrajovátok na medovníčky :-)

  7. 7

    Na tanieri polievku dozdobíme jedlými kvetmi a srdiečkami. Krásneho Valentína prajem.

Diskusia k receptu

tejaja
Tak toto je polievka podľa môjho gusta. :))) Jednoduché, rýchle a hlavne tie kvetinky na polievke milujem. Teda, ak mi sedmokrásky na záhrade nespasie laň skôr ako ich ja pozbieram. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia