Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová.
Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu...
Okrem toho 100 g cvikle obsahuje 0,8
mg železa.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks stredne veľká |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL (alebo klasická hladká múka) |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks stredne veľká predvarená |
|
| 500 ml |
|
| 200 ml horúca |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 štipka |
|
| 1 štipka |
|
|
|
|
| Na dozdobenie: | |
|
|
|
| (srdiečka vykrojené z uvarenej cvikle) |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na jemné kocky a orestujeme na olivovom oleji.
- 2
Pridáme lúpané krájané paradajky a na jemno pokrájanú už uvarenú cviklu.
- 3
Zalejeme vriacou vodou a povaríme.
- 4
Odstavíme zo sporáka. Necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom. Ak nemáte radi drobné nerozmixované kúsky, prepasírujte cez jemné sitko.
- 5
Vývar znovu zahrejeme a pridáme koreniny, cesnak a zahustíme múkou. Ja dávam 1 PL lyžicu, ale ak máte radi hustejšiu, odporúčam 3 PL.
- 6
Z plátkov cvikle vykrojte srdiečka pomocou vykrajovátok na medovníčky :-)
- 7
Na tanieri polievku dozdobíme jedlými kvetmi a srdiečkami. Krásneho Valentína prajem.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu