Cviklová polievka s tortilami zapečenými s ovčím syrom
mesačník Varecha, 7. októbra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g (očistená) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
800 ml |
|
|
|
|
|
2 ks (kyslejšie) |
|
4 PL |
|
Tortily: | |
2 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
100 g |
|
Mätový olej: | |
2 stonky (čerstvá) |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Očistenú cviklu nakrájame na kocky. V hrnci na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme cviklu a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 25 minút.
- 2
Jabĺčka prekrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Polovicu odložíme bokom a druhú polovicu nakrájame nadrobno. Po 15 minútach varenia polievky do nej pridáme nadrobno nakrájané jabĺčka. Po dovarení polievku najemno rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Tortilové placky potrieme kyslou smotanou zmiešanou so žĺtkom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, posypeme rozmrveným ovčím syrom a pomocou pizza krájača alebo ostrôžky nakrájame na kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 8-10 minút.
- 4
Mätový olej: Mätové lístky najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom.
- 5
Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme zvyšnými jabĺčkami a mätovým olejom. Podávame s tortilami.
Tiež cviklová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu