Cviklová polievka
Cviklová polievka

Polievka z červenej repy so syrom feta

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 8. marca 2023
Polievka z červenej repy so syrom feta
Foto: Shutterstock
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (červená repa)
1 ks (veľká)
1 ks (veľká)
200 g
300 g
2 PL
 čerstvé (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
1,2 l (alebo zeleninový)
100 ml
Na ozdobenie:
 (šalátový)
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, cibuľu nahrubo nakrájame, ostatnú zeleninu a zemiaky nakrájame na väčšie kocky.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci rozohre­jeme maslo, pridáme cibuľu, mrkvu a stonkový zeler. Za stáleho miešania restujeme, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme červenú repu a ze­miaky, prilejeme vývar a vlo­žíme zviazané bylinky. Varíme asi hodinu, repa musí byť mäkká.

  3. 3

    Bylinky odstránime a po­lievku rozmixujeme. Prilejeme smotanu na šľahanie a ne­cháme prejsť varom, dochu­tíme soľou a čerstvo zomle­tým čiernym korením.

  4. 4

    Polievku rozdelíme na ta­niere, dozdobíme nakrájaným syrom feta a kôprom.

Diskusia k receptu

sracz
Janka Štrbka chutný rcp a už aj odskúšaný s mojimi "vsuvkami"! Ďakujem za nakopnutie a čoskoro sa aj pochválim!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia