Polievka z červenej repy so syrom feta
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 8. marca 2023
mesačník Varecha, 8. marca 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (červená repa) |
|
1 ks (veľká) |
|
1 ks (veľká) |
|
200 g |
|
300 g |
|
2 PL |
|
čerstvé (rozmarín, tymian, petržlenová vňať) |
|
1,2 l (alebo zeleninový) |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
(šalátový) |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, cibuľu nahrubo nakrájame, ostatnú zeleninu a zemiaky nakrájame na väčšie kocky.
- 2
Vo väčšom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu, mrkvu a stonkový zeler. Za stáleho miešania restujeme, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme červenú repu a zemiaky, prilejeme vývar a vložíme zviazané bylinky. Varíme asi hodinu, repa musí byť mäkká.
- 3
Bylinky odstránime a polievku rozmixujeme. Prilejeme smotanu na šľahanie a necháme prejsť varom, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 4
Polievku rozdelíme na taniere, dozdobíme nakrájaným syrom feta a kôprom.
Tiež cviklová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu