Cukor

Cukor ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Syrové rožky

    Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Domáci králik na smotane s brusnicami

    Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Mirabelková marmeláda

    Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme rukou a varíme asi 20 minút. Marmeláda by mala byť zatiaľ tekutá. Cez sito precedíme rozvarené ovocie a odvážime výslednú...

  • Recept bez obrázku

    Sedmohradská paradajková polievka

    Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľová marmeláda s jablkami

    Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé marhule, potom pretreté jablká zmiešame s pretretými marhuľami a odvážime.

  • Recept bez obrázku

    Džem z jahôd, rebarbory a malín

    Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100...

  • Recept bez obrázku

    Burgundské plnené jablká

    Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska čokoládová torta

    Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote...

  • Recept bez obrázku

    Broskyňový džem

    Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak dlho, kým sa šupka nedá stiahnuť.

  • Recept bez obrázku

    Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový džem s mandarínkami

    Umyté neošúpané mandarínky nakrájame na plátky, posypeme 0, 5 kg cukru a necháme cez noc odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Rebarborový kompót s bielym vínom

    Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a vo vhodnej nádobe zmiešame s cukrom a škoricou.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový kompót s marhuľovicou

    Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny a pomôcky na konzervovanie.

  • Recept bez obrázku

    Šalát zo sleďov

    Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou

    Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme.

  • Recept bez obrázku

    Prírodné kuracie prsia s kapustou

    Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme.

  • Recept bez obrázku

    Čínska makrela

    Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme vodou, pridáme karí korenie a PL sójovej omáčky, na menšie kúsky nakrájanú makrelu a...

  • Recept bez obrázku

    Mrkvový nákyp s orechmi

    Mrkvu očistíme, nastrúhame, zalejeme mliekom a dusíme domäkka. Za stáleho miešania pridáme krupicu, cukor, maslo, premiešame a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho spolu s pomletými orechmi k...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist