Foto: evusik
Také malé sladké pokušenie :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kvások: | |
20 g čerstvé |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 ml vlažné |
|
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Ovocná pena: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na kvások zarobíme, zakryjeme a odložíme na teplé miesto.
-
2
Cesto: mlieko, žĺtky, cukor a tvaroh rozmiešame
-
3
múku preosejeme, pridáme štipku soli a pridáme tvarohové mlieko
-
4
a kvások a vymiešame cestíčko
-
5
zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Ja som proti receptu použila viac mlieka, asi to záleži od tvarohu. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
-
6
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
-
7
Bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridáme roztlačené ovocie. Ja som použila marhuľový pretlak. Ak treba pridáme cukor.
-
8
servírujeme s ovocnou penou a čerstvým ovocím
-
9
a poliate čokoládou, alebo ako kto má rád :-)
prva trieda?
Krasna prezentacia a kombincia chuti.
ďakujem všetkým za pochvalu, behala som ako @cistinka ale nie po záhrade ale po byte... toto nešťastné zamračené leto nepraje ani fotografovaniu... blesk nechcem používať ten to len zhorší, takže podľa môjho názoru nič moc lebo svetlo je zlé .-)
volame "pancakes",ale tvojim tvarohovym sa veru vzhladom nevyrovnaju ;-)
S tým svetlom pri takom počasí je to na depku:-))aj náš pes ju máva keď je tak dlho na nič počasie:-(