Foto: katka78
Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď začala zháňať recept aj suroviny.
porcií
Postup
-
1
Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.
-
2
Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour)!
-
3
Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.
-
4
Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky,
-
5
a dám do nich plnku z červenej fazule.
-
6
Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými potravinami. Je dostať napr. Azuki pastu, alebo červenú fazuľu v konzerve. Tú som použila aj ja. Fazuľa v konzerve bola ochutená cukrom a tak ju stačilo už len rozpučiť.
-
7
Jednotlivé koláčiky opatrne zabalíme tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečieme.
-
8
Skúšala som ich aj varené
-
9
a parené,
-
10
vyprážané,
-
11
ale najlepšie boli tie opečené, na troche oleja.
Vďaka, uložila som si.
@evanaaa múku by malo byť v pohode dostať kúpiť v hociktorom obchode s exotickými potravinami, no s azuki som mala trošku problém. Ale je jeden výborný obchod Azijské Potraviny v Bratislave na Bajkalskej, tam väčšinou nájdem, čo potrebujem, hlavne keď varím niečo od michsamant, alebo 2010.