Tekvicový koláčik s Azuki fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 31. júla 2011
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept)
Foto: katka78

Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď začala zháňať recept aj suroviny.

15
porcií

Suroviny

Cesto:
150 g lepkavá (glutinous)
150 g
50 g
40 g
Plnka:
1 konzerva
Ďalšie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour)!

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dám do nich plnku z červenej fazule.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými potravinami. Je dostať napr. Azuki pastu, alebo červenú fazuľu v konzerve. Tú som použila aj ja. Fazuľa v konzerve bola ochutená cukrom a tak ju stačilo už len rozpučiť.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jednotlivé koláčiky opatrne zabalíme tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečieme.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Skúšala som ich aj varené

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a parené,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vyprážané,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ale najlepšie boli tie opečené, na troche oleja.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Jéjdanenky tento recept som včera potrebovala, ako som ho mohla prehliadnuť? Ja síce na sladko fazule neee, ale dám tam ovocie alebo lekvár.
Mnam, azuki je super fazula. Vyrabala som jokan a dost casu som stravila pasirovanim - ty si nepasirovala? KK, Vdaka za tento recept, akurat neviem, aku ryzovu muku mam doma, kedze u nas je dostupny len jeden druh (aspon myslim) - zda sa mi hruba asi ako polohruba muka, mozno este hrubsia.
Krása, aj mne sa páčia tie opečené, aspoň na tom obrázku vypadajú dobre a je to zvláštny recept aj čo sa týka surovín, náhrada asi nie je za ne , tak si ich neupečiem, alebo, žeby niekde u nás bola tá múka aj fazuľa dostať?
@julica nepasírovala som, stačilo ju len trošku popučiť vidličkou. Inak prvé koláčiky som robila aj ja z obyčajnej ryžovej múky, no nie je to ono, boli veľmi suché a tvrdšie. Práve tá glutinous rice flour by mala zabezpečiť tú správnu konzistenciu a mäkkosť.
@evanaaa múku by malo byť v pohode dostať kúpiť v hociktorom obchode s exotickými potravinami, no s azuki som mala trošku problém. Ale je jeden výborný obchod Azijské Potraviny v Bratislave na Bajkalskej, tam väčšinou nájdem, čo potrebujem, hlavne keď varím niečo od michsamant, alebo 2010.
@evanaaa , adzuki fazulky dostat aj u nas, takisto aj ryzova muka, ale nie vsade, u nas v ZH mame jednu Jednotu, kde mavaju taketo "zdravotinky".... super receptik, a zdravy, podla tradicnej cinskej mediciny adzuki posilnuje oblicky... s malymi obmenami urcite vyskusam :)

Pridaj komentár k receptu: