Tekvicový koláčik s Azuki fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 31. júla 2011
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept)
Foto: katka78

Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď začala zháňať recept aj suroviny.

15
porcií

Suroviny

Cesto:
150 g lepkavá (glutinous)
150 g
50 g
40 g
Plnka:
1 konzerva
Ďalšie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour)!

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dám do nich plnku z červenej fazule.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými potravinami. Je dostať napr. Azuki pastu, alebo červenú fazuľu v konzerve. Tú som použila aj ja. Fazuľa v konzerve bola ochutená cukrom a tak ju stačilo už len rozpučiť.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jednotlivé koláčiky opatrne zabalíme tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečieme.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Skúšala som ich aj varené

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a parené,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vyprážané,

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ale najlepšie boli tie opečené, na troche oleja.

    Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jéjdanenky tento recept som včera potrebovala, ako som ho mohla prehliadnuť? Ja síce na sladko fazule neee, ale dám tam ovocie alebo lekvár.
Mnam, azuki je super fazula. Vyrabala som jokan a dost casu som stravila pasirovanim - ty si nepasirovala? KK, Vdaka za tento recept, akurat neviem, aku ryzovu muku mam doma, kedze u nas je dostupny len jeden druh (aspon myslim) - zda sa mi hruba asi ako polohruba muka, mozno este hrubsia.