Ľadová čokoládová terina s jablkovým pyré

Peter Duranský
chef de cuisine Camouflage restaurant, 5. augusta 2011
Ľadová čokoládová terina s jablkovým pyré
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
10
porcií

Suroviny

100 g
70 g
20 ml
140 g
30 g
20 ml
130 g
40 g
20 ml
Na jablkové pyré:
50 g
1 šálka
50 g
1 ks celá
3 ks
3 pl
1 pl




Postup

  1. 1

    Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou šľahačkou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou, ktorú potom nalejeme do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na 1,5 hodiny do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Rovnakým spôsobom pripravíme bielu a nakoniec mliečnu čokoládu (vrstvíme ich na seba). Dáme na noc do mrazničky a druhý deň terinu nakrájame na plátky nožom, ktorý namáčame do horúcej vody. Jablkové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme maslo a škoricu. Olúpane a rozštvrtené jablká bez jadrovníkov dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme asi 20 minút v rúre rozohriatej na 180 °C do mäkka.

  3. 3

    Potom jablká vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetovú šťavu a všetko spolu dôkladne rozmixujeme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Vábne, to je ozaj maškrta! A ani to jablkové pyré k tomu by mi nebolo terab, aby nekazilo chuť tých čokolád. Len nemám alkohol. A tri čokolády + tá šľahačka, vychádza to nadraho.
sobon
vyzera to super, urcite je to super ale nemam rada take nazvy ktore nepoznam, tie likery....tak take doma naozaj nemam...:))
sobon
vyzera to super, urcite je to super ale nemam rada take nazvy ktore nepoznam, tie likery....tak take doma naozaj nemam...:))
kuchticka
Ja taketo likery doma mam, ale naprosto by sa mi nechcelo "prznit" cokoladu a pracne vyrabat tuto dobrotu. To je pre trpezlivych ludi. Z tychto likerov sa rychlo da urobit bezva drink (namiesat s troskou vodky) a k tomu kocku tej dobrej cokolady a splni to rovnaky ucel.
cica2
fíííha, to musí byť dobrota, krásne foto!
medulienka122
ani mne k tomu akosi "nepasuje" jablkové pyré., a keby som mala doma toľko likérov, tak sa s vami ani nerozprávam, he -:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia