Ľadová čokoládová terina s jablkovým pyré
chef de cuisine Camouflage restaurant, 5. augusta 2011

Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
porcií
Suroviny
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 20 ml |
|
| 140 g |
|
| 30 g |
|
| 20 ml |
|
| 130 g |
|
| 40 g |
|
| 20 ml |
|
| Na jablkové pyré: | |
| 50 g |
|
| 1 šálka |
|
| 50 g |
|
| 1 ks celá |
|
| 3 ks |
|
| 3 pl |
|
| 1 pl |
|
Postup
-
1
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou šľahačkou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou, ktorú potom nalejeme do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na 1,5 hodiny do chladničky stuhnúť.
- 2
Rovnakým spôsobom pripravíme bielu a nakoniec mliečnu čokoládu (vrstvíme ich na seba). Dáme na noc do mrazničky a druhý deň terinu nakrájame na plátky nožom, ktorý namáčame do horúcej vody. Jablkové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme maslo a škoricu. Olúpane a rozštvrtené jablká bez jadrovníkov dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme asi 20 minút v rúre rozohriatej na 180 °C do mäkka.
- 3
Potom jablká vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetovú šťavu a všetko spolu dôkladne rozmixujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Aspon to ma hlavu a patu.