Kapustové pagáčiky

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 10. augusta 2011
Kapustové pagáčiky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
40 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
120 g, varené
2 ks
30 g
30 g
50 ml
1/2 KL
1/2 KL
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom a mliekom. Osolíme, pridáme vychladnutú, nadrobno posekanú kapustu, ktorú sme predtým sparili vriacou vodou a precedili. Vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v teple vykysnúť.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a formičkou s priemerom 4 cm vykrajujeme pagáčiky, necháme ich trochu nakysnúť a vyprážame v horúcom oleji.

  3. 3

    Podávame teplé – chrumkavé, ale dobré sú aj na druhý deň.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to je zase niečo celkom nove (pre mna). Určite vyskušam!
:-) aj my takéto robíme, ďakujem za pripomenutie