Kapustové pagáčiky
Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 10. augusta 2011
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 10. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom a mliekom. Osolíme, pridáme vychladnutú, nadrobno posekanú kapustu, ktorú sme predtým sparili vriacou vodou a precedili. Vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v teple vykysnúť.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a formičkou s priemerom 4 cm vykrajujeme pagáčiky, necháme ich trochu nakysnúť a vyprážame v horúcom oleji.
- 3
Podávame teplé – chrumkavé, ale dobré sú aj na druhý deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu