Letná černicová torta so želatínou

domci4 - fotkadomci4, 1. augusta 2011
Letná černicová torta so želatínou
Foto: domci4

Tak a je to tu :)...Rozhodla som sa improvizovať, no a čo- povedala som si. Tak tu opíšem môj výtvor (nepodarok-podarok) :) Tu je Zobraziť celý popisTak a je to tu :)...Rozhodla som sa improvizovať, no a čo- povedala som si. Tak tu opíšem môj výtvor (nepodarok-podarok) :) Tu je a s Vašimi radami :) ohľadom želatíny...

Suroviny

Cesto:
3 ks
60 g
1
70 ml
70 ml
120 g
1/2
Plnka:
1 ks
6 lyžíc
podla chuti
1 ks (tortová želatina)




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme cesto: Do misy si dáme vajcia a našľaháme ich. Potom pridáme cukor, vanilínový cukor a šľaháme, kým nevznikne hustá pena. Do našľahanej peny zašľahávame striedavo mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom až vznikne hladké cesto. Cesto vylejeme do dobre vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy.

  2. 2

    Dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre cca 180°C asi 25 minút. Po upečení necháme koláč vo forme vychladnúť. Vrch cesta natrieme marmeládou.

  3. 3

    Plnka: Vyšľaháme si šľahačku, pridám cukor (ak je treba), jemne vmiešame kokos a dáme na korpus. Ozdobíme vrch černicami (alebo iným ovocím) a pripravíme si želatinu. Robila som ju nad parou, chvíľku a potom som to ešte premiešala nad ohňom, odstavila som a ona sa podarila :) Želatínu dáme na černice a dáme chladiť do chladničky.

    Letná černicová torta so želatínou - obrázok 3

Diskusia k receptu

vavan
no super to som rada že sa ti vydarila nááádherna tortička
alexdidi
Je to fajn, že sa Ti torta vydarila, len nechápem, prečo si želé varila najprv nad parou a potom ešte premiešala nad ohňom. Myslím, že teraz Ti to vyšlo náhodou, ale nabudúce to nemusí vyjsť. Radšej sa riaď návodom, veď ONI to majú iste dobre odkúšané. Neber to vžiadnom prípade ako kritiku, ale ako radu už aj zo skúseností.....
dorisa
Presne tak, rob tu želatinu tak, ako píšu, neexperimentuj, nabudúce možeš koláčik pokaziť a to by bola škoda. Nie je to žiadna veda, ver mi. Tentokrát je to krásny koláčik a tie černice zááááávidííííííííííííííííím.
domci4
ďakujem, ale ja to leto nikde nevidím, tak si to treba takto spestriť:)
atka7
to mas pravdu.... ale ktovie, mozno nas to pocasie nakoniec este prijemne prekvapi :)
abend
@domci4 , skús nabudúce použiť na vrch tortičky tortové želé, je chutnejšie ako želatína a ľahšie sa s ním pracuje.
domci4
na balení bolo napísané tortové želé :) ... je to ono?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia