Kakaový chlebík s kokosom

aszabka - bez fotkyaszabka, 30. júla 2011
Kakaový chlebík s kokosom
Foto: aszabka

Tento recept mám z knihy Pečieme s Teleránom. Ľúbim suchšie koláčiky, priam som počula, ako ma oslovil a keď som ho zahliadla na fotke, Zobraziť celý popisTento recept mám z knihy Pečieme s Teleránom. Ľúbim suchšie koláčiky, priam som počula, ako ma oslovil a keď som ho zahliadla na fotke, bolo mi amen tma (:

12
porcií
20 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
200 g
2 PL
5 PL
150 ml
200 g
1 ks
2 PL
120 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na tuhý sneh a vmiešame doň kokosovú múčku.

  2. 2

    Rýchlo vymiešame všetky ostatné suroviny na cesto a vylejeme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlieb. Na povrch navrstvíme kokosovú masu a trocha ju vtlačíme do cesta. Často pri pečení múčnikov švindľujem a dám do cesta menej cukru, ako i teraz..lebo medveď (:

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch asi 20 minút. Podľa receptu to má byť 20, ale ja som chcela plytvať elektrinou a piekla som takmer hodinu..lebo nie a nie ho upiecť ((: a nakoniec sa ten kokos navrchu potrhal, ale robím, že to tak má byť (:

    Kakaový chlebík s kokosom - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
Trošku som nepochopila tie ostatné suroviny: takže vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme kakao, múku, olej, prdopeč a kryštálový cukor? Toto cesto vylejeme do vymasteneného a múkou vysypaného plechu. Navrch rozotrieme snehový základ. Dobre som to pochopila?
aszabka
Dobre si to pochopila (: akurát ten kryštálový cukor je už vyšľahaný s bielkami..
3sandra3
ale to môže byť skvelé,,, ukladám si do kk a vyskúšam
sovka62
Aj receptík sa mi páči, ale najviac chválim tvoj prístup: robím, že to tak má byť! To je ono, to je to najväčšie tajomstvo šéfkuchárov, nepriznať nezdar, radšej výtvoru vymyslieť nový názov.
3sandra3
tiež trocha švindľujem s tým cukrom... aj ja o niečo menej sladím,,, nemám rada príliš sladké
sovka62
Dnes recept vyskúšala, myslela som si, že moja teplovzdušné rúra ho upečie rýchlejšie. Figu borovú, po 10 minútach kokosový sneh začal tak červenieť, že som to radšej zakryla alobalom a piekla som to celkom 45 minút. Myslím, že problém je v tom, že v ceste chýbajú bielka a je tam priveľa mlieka. Ak to ešte budem robiť (lebo sa mi páči), radšej použijem štyri vajcia, sneh z dvoch bielkov dám do cesta a určite uberiem najmenej polovicu mlieka. A sneh sa potrhal aj mne, mám ho presne taký ako ty, ale to za chybu nepovažujem, nevadí mi to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia