Foto: liviar
Tentokrát som mala pomoc, ja som bola iba fotograf.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Múku, droždie, mlieko, vodu, soľ, cukor a olej dáme do kysky a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
-
3
Vykysnuté na podložke ešte raz spacujeme rukami. A najlepšie je to viacerými rukami.
-
4
Cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme, vykrajujeme z neho kolieska a plníme buď marmeládou, nutelou alebo kto čím chce.
-
5
A takto všetky zvyšky spotrebujeme
-
6
Naplnené buchty dáme na panvicu s nepriľnavým povrchom, podlejeme 1 dcl vody, zakryjeme a necháme ich 4 min dojsť. Vrch posypeme gankom alebo polejeme roztopenou čokoládou a môžeme podávať.
@evanaaa , @aroooo varia-paria sa asi tak 4 minút a sú zospodu trošku chrumkavé. To nám povedali na prednáške na tie hrnce a odvtedy to robíme len takto a vraj knedľa by sa mala takto pariť 10 minút, ale to nemám odskúšané
Tire pripecene buchty od spodu sa volaju Marisa buchty. :-)
@anickai989 potom daj vedieť, ako sa podarili