zaujimavy, netradicny recept, ktory moje dospele dcery miluju ked pridu na navstevu. Vklada sa do studenej rury.Je vynimocnej chuti.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme olej .
- 2
Múky zmiešame s práškom do pečiva,zmiešame s jogurtom a pridáme k vymiešanej žĺtkovej pene.Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne pridáme k cestu.
- 3
Zmes dáme na plech a vložíme do studenej rúry, ktorú zapneme na teplotu 220 stupńov.Keď teplota dosiahne 220 stupňov pečieme 20.min. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
- 4
Tvarovová plnka : Tvaroh, cukor,zakysanku vymiešame. Vychladnutý plát cesta rozdelíme na dva rovnaké obľžniky a rozkrájame ich na 1cm plátky, ktoré postupne zlepujeme lekvárom.Povrch natrieme tvarohom.Režeme šikmým rezom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vynikajúci.
je to podobné cesto a je asi trocha nižššie,ked je z 3 vajec.
Cesto by som prekrojila,ako píše,naplnila lekvarom a na vrch by som dala tú tvarohovu plnku,ale len z jednou pochutkovou smotanou a na tvaroh posypať granko,alebo kakao,alebo škoricou. Tak by som krajala.
Dva smotany ked dáš tak by tvaroh bol veľmi mäkký a preto si neviem predstaviť ako by sa dal plniť nakrajaný na 1 cm.pružky.Ten 4 bod je zmätočný!