Gaštanové suflé

ailuj82 - fotkaailuj82, 10. augusta 2011
Gaštanové suflé
Foto: ailuj82

Moje prvé a dúfam, nie posledné /hoci nie príliš vydarené, ale chuťovo na 1 / :-) Recept do súťaže s McCain

5
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

125 g
125 g
250 g
100 ml
2 ks
75 g
 na misky
 na misky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny (gaštanové pyré necháme odmraziť)

    Gaštanové suflé - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládu s maslom rozpustíme /v mikrovlnke, nad parou/

    Gaštanové suflé - obrázok 2
  3. 3

    Gaštanové pyré rozmixujeme spolu s mliekom.

    Gaštanové suflé - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a gaštanovú zmes. Zamiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov.

    Gaštanové suflé - obrázok 4
  5. 5

    Misky na suflé vytrieme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Dáme na 10 min. do chladničky.

    Gaštanové suflé - obrázok 5
  6. 6

    Misky naplníme cestom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 25-30 min.

    Gaštanové suflé - obrázok 6
  7. 7

    Mne sa prepadli, neviem prečo, ale chutili výborne. Vrch a boky boli chrumkavé a vnútro mokré. Podávala som s malinovou zmrzlinou.

    Gaštanové suflé - obrázok 7

Diskusia k receptu

danculka
Gazdinu to trápi,keď je to nie tak,ako by malo byť,ale netráp sa ,mala si tam niečo nastriekať ozdobiť a nik by ani nevedel..možno si tú zmzlinu mala podávať v tom..nič sa nedeje hlavné,že chutilo..
pumaamravec
gastany mam velmi rada:) ako pozeram na ingrediencie, z tohto moze byt len lahodka, to ze sa ti prepadli vobec nevadi, raz za cas sa stane kazdemu mala nehoda:) ale urcite chutia vyborne, preto ich uz mam v KK :)
ola111
A ja im dávam päť hviezdičiek,musia byť výborné...
michsamant
Akoze nie velmi vydarene? Ved ti pekne narastlo :) ono je to potvora, lebo po upeceni dost rychlo zacne klesat a treba si nohy, ruky "dolamat" aby si to stihla pekne odfotit :) zvlast este ked deti chcu pri tom asistovat. Mas ho pekne.
marienka44
@Ailuj82 ,mozno by pomohlo po vypnuti truby /rúry/ nechat plech vnutri pri pootvorenych dvierkach. Treba vyskusat. :-)
vrbovcjanka
Ja som ich robila už niekoľko krát, sú naozaj výborné, zakaždým sa mi podarili :-) Práve ich idem robiť znovu, dnes si prichystám cesto a zajtra budem piecť :-) Mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia