Zelerový šalát s vlašskými orechmi
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Postup
-
1
Na dresing dáme do misy žĺtky a horčicu a vyšľaháme na penu. Potom pomaly za stáleho šľahania pridávame olej, až kým nevznikne riedka majonéza. Vmiešame crème fraîche a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. V hrnci uvedieme do varu osolenú vodu s cukrom a jablčným octom, vložíme do nej jeden očistený zeler a varíme na miernom plameni asi 15 minút domäkka.
- 2
Potom ho vyberieme a vychladnutý pokrájame na trujuholníky, posypeme kokosovou múčkou a kakaom a orestujeme na masle. Druhý zeler a jablká ošúpeme a pokrájame na tenké rezance.
- 3
Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame, aby zeler s jablkami nezhnedol. Prilejeme dresing a premiešame. Nakoniec vmiešame posekané vlašské orechy a necháme 10 minúť odležať, aby zeler zmäkol. Odležaný šalát podávame s orestovaným zelerom.
- 4
Náš tip: Tento šalát sa výborne hodí ako príloha k údenému lososovi alebo inej údenej rybe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu