Zelerový šalát s vlašskými orechmi

Jaroslav Žídek
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Zelerový šalát s vlašskými orechmi
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR

Suroviny

2 ks
1 PL
80 ml
1 PL
2 PL
3 PL
3 ks
2 ks
2 čl
1 čl
1 PL
1 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Na dresing dáme do misy žĺtky a horčicu a vyšľaháme na penu. Potom pomaly za stáleho šľahania pridávame olej, až kým nevznikne riedka majonéza. Vmiešame crème fraîche a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. V hrnci uvedieme do varu osolenú vodu s cukrom a jablčným octom, vložíme do nej jeden očistený zeler a varíme na miernom plameni asi 15 minút domäkka.

  2. 2

    Potom ho vyberieme a vychladnutý pokrájame na trujuholníky, posypeme kokosovou múčkou a kakaom a orestujeme na masle. Druhý zeler a jablká ošúpeme a pokrájame na tenké rezance.

  3. 3

    Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame, aby zeler s jablkami nezhnedol. Prilejeme dresing a premiešame. Nakoniec vmiešame posekané vlašské orechy a necháme 10 minúť odležať, aby zeler zmäkol. Odležaný šalát podávame s orestovaným zelerom.

  4. 4

    Náš tip: Tento šalát sa výborne hodí ako príloha k údenému lososovi alebo inej údenej rybe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia