Džem z čiernych ríbezlí - delikatesa

helenhelen - bez fotkyhelenhelen, 10. augusta 2011

Jednoduchý, rýchly a výborný recept...

Suroviny

1,5 kg
1 kg




Postup

  1. 1

    Umyté čierne ríbezle zbavíme stopiek a zasypeme cukrom. Ponorným mixérom rozmixujeme. Naplníme do pohárov, uzatvoríme a dáme na 20 minút sterilizovať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ancicka
K čomu,alebo ako to používaš,Ked dobré rozumiem ,tak je to zasterilizovana ríbezľova šťava.
evanaaa
Aj mne sa to zdá ako džem riedke, ak sa nezahustí, aj keď dobré to môže byť, musela by som vidieť a ochutnať.
aroooo
podobne , ale bez mixéra, len trochu rozpučila som dávno robila aj ja, len som popresýpala cukrom, ono to samo zrôsolovatelo a bolo ako marmeláda,vinikajúce na pohár:piškoty, kys.smotana,biely jogurt,vanil.c.....
zdezda
Ja čierne ríbezle nechávam v celku a v zime si nimi osladzujeme čajík, je to vynikajúce, potom ich už vylúhované zjeme :-)Sú výborné pri znižovaní horúčky a ako prevencia proti nachladnutiu.
1x haanca
helenhelen
Je to ako varený džem, nie je riedky, takže ho používam na zákusky, torty, na maslový chlebík, do jogurtu, do acidka...
Hmotnosť ríbezlí je aj so stopkami...
Sterilizujem na 100 st.
Treba vyskúšať...
maliny
Super rychly recept a vysledok ma prekvapil vybornou chutou. Niektore ribezle sa nerozmixovali a su ako cerstve. Vdaka za recept !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia