Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Suroviny
1,5 kg
1 kg
Postup
1
Umyté čierne ríbezle zbavíme stopiek a zasypeme cukrom. Ponorným mixérom rozmixujeme. Naplníme do pohárov, uzatvoríme a dáme na 20 minút sterilizovať.
Dobrú chuť!
podobne , ale bez mixéra, len trochu rozpučila som dávno robila aj ja, len som popresýpala cukrom, ono to samo zrôsolovatelo a bolo ako marmeláda,vinikajúce na pohár:piškoty, kys.smotana,biely jogurt,vanil.c.....
Ja čierne ríbezle nechávam v celku a v zime si nimi osladzujeme čajík, je to vynikajúce, potom ich už vylúhované zjeme :-)Sú výborné pri znižovaní horúčky a ako prevencia proti nachladnutiu.
Je to ako varený džem, nie je riedky, takže ho používam na zákusky, torty, na maslový chlebík, do jogurtu, do acidka...
Hmotnosť ríbezlí je aj so stopkami...
Sterilizujem na 100 st.
Treba vyskúšať...
Hmotnosť ríbezlí je aj so stopkami...
Sterilizujem na 100 st.
Treba vyskúšať...
varecha.pravda.sk/recepty/dzem-z-ciernych-ribezli-fotorec...