Kurací puding s pomarančovým dipom
Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1,5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme bielym vínom. Víno necháme vyvariť a zhustnúť. Potom uvarené kuracie prsia vložíme do mixéra spolu so smotanou a vajcami a vymixujeme. Precedíme cez jemné sitko a vložíme zvyšných 100 gramov pŕs, pokrájaných na 0,5 mm kocky, koriander, soľ a korenie.
- 2
Puding vložíme do ohňovzdornej nádoby veľkosti 150 ml, vložíme ju do plechu a plech zalejeme do troch štvrtín vodou. Pečieme 45 minút v rúre na 170 oC.
- 3
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji do zlata, pridáme cukor a zalejeme pomarančovým džúsom a balzamikom podľa chuti. Varíme, kým nie je džús zhustnutý a cibuľka mäkká. Necháme vychladnúť a podávame k teplému pudingu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu