Kurací puding s pomarančovým dipom

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Kurací puding s pomarančovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
3 ks
2 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1,5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme bielym vínom. Víno necháme vyvariť a zhustnúť. Potom uvarené kuracie prsia vložíme do mixéra spolu so smotanou a vajcami a vymixujeme. Precedíme cez jemné sitko a vložíme zvyšných 100 gramov pŕs, pokrájaných na 0,5 mm kocky, koriander, soľ a korenie.

  2. 2

    Puding vložíme do ohňovzdornej nádoby veľkosti 150 ml, vložíme ju do plechu a plech zalejeme do troch štvrtín vodou. Pečieme 45 minút v rúre na 170 oC.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji do zlata, pridáme cukor a zalejeme pomarančovým džúsom a balzamikom podľa chuti. Varíme, kým nie je džús zhustnutý a cibuľka mäkká. Necháme vychladnúť a podávame k teplému pudingu.

Diskusia k receptu

3sandra3
zaujímavé,,, neviem, ako to môže chutiť... stálo by to za vyskúšanie
vcelka
Toto sú inšpiratívne recepty. A nie, keď niekto navarí pirohy s makom alebo bôčik so zemiakovou kašou... To nám chutí, ale nikam nás to v gastronómii neposúva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia