Nakladaná zelenina - bez sterilizácie fotorecept
Foto: matavarecha
Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari.
Postup
-
1
Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikle. Ja som robila nálev z polovičnej dávky.
- 2
BORKÉN
- 3
pridáme akúkoľvek zeleninu, ja som dala karfiol ( je veľmi dobrý), brokolicu, mrkvu, cibuľku, fazuľkové struky, cuketu, uhorku, baranie rohy, proste čokoľvek čo záhradka dá okrem červenej zeleniny.
- 4
zalejeme nálevom
- 5
takto to vypadá po 3 mesiacoch ( dosť odjedené)
- 2
ďakujem