Pečená parmica so zemiakmi

Peter Duranský
chef de cuisine Camouflage restaurant, 5. augusta 2011
Pečená parmica so zemiakmi
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR

Suroviny

4 ks po 300 g
2 ks
1 šálka
1 stonka
1 ks
1 ks
2 ks
4 ks
4 ks
3 PL
1 PL
1 stonka
3 ks
1 šálka




Postup

  1. 1

    Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme pod vodou, osušíme, posolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. V panvici rozpálime olej – 2 lyžice, pridáme zemiaky, osolíme a ochutíme čerstvo zomletým korením a za občasného miešania restujeme do mäkka. Pred koncom restovania pridáme posekaný rozmarín. Baklažán pokrájame na plátky, osolíme a necháme 30 minút odstáť. Osušíme kuchynskou papierovou utierkou.

  2. 2

    Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, umytú papriku a cibuľku na kolieska, ošúpanú šalotku na štvrtky. Do širokej panvice dáme zvyšný olej, rozohrejeme ho a urestujeme na ňom najprv šalotku a postupne pridávame cuketu, papriky, baklažán a mladú cibuľku. Pokvapkáme octom, pridáme cukor, posekaný tymian, bobkový list a pražíme ešte asi 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame pripravené zemiaky a odstavíme zo sporáka. Zeleninovo–zemiakovú zmes rozložíme na dno vymasteného pekáča, pridáme prepolené rajčiny a na to poukladáme pripravené ryby. Vložíme do rúry rozohriatej na 165 °C, pečieme asi 12 minút a ihneď podávame.

Diskusia k receptu

sjuz
s tými očami vyzerá trochu strašidelne....ako keby ešte žila:))) uf..
duskousko
...neviem si predstavit vykostovanie akejkolvek ryby od "hornej casti" k bruchu...(este ako tak chrbticu..?!), ale zvysne kosti...?! Moja "fantazia" konci...-;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia