Morský vlk pod tekvicovými semienkami

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 1. augusta 2011
Morský vlk pod tekvicovými semienkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g filet
150 g
150 g
100 g
100 ml
150 g
500 g
4 g (výťažok s morských rias, používa sa na želírovanie)
100 g
50 g
100 g
500 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Vyfiletovaného vlka obalíme v rozsekaných tekvicových semenách, osolíme, okoreníme a pečieme na masle a olivovom oleji iba na koži asi tri minúty.

  2. 2

    Papriku ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky. Podusíme na masle a olivovom oleji, pridáme trochu cukru a podlejeme troškou vývaru. Dusíme 4 až 5 minút.

  3. 3

    Zeler si uvarime v osolenej vode do mäkka, rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, agar– agar, prevaríme a vlejeme do foriem.

  4. 4

    Po stuhnutí vykrojíme dieru, do ktorej plníme paprikovú zmes. Paradajky z konzervy precedíme cez gázu, získanú šťavu potom zvaríme, ochutíme cukrom, soľou a korením a naplníme ďalší zelerový „súdok“.

Diskusia k receptu

celero
Vyzerá to úžasne! Páčia sa mi tie zelerové súdky :) Určite vyskúšam.
remcula
Bezva recept, jen ten vlk..myslím hodně drahá rybka.
ethanel
Vyborne, milujem Sea Bass (a) a tento recept urcite vyskusam a nieje vobec drahy teda aspon tu v UK ,, ked chodim na SK tak rad skocim s manzelkou do Camouflage ,, patri medzi moje oblubene restauracie ... krasna fotografia, hodnotim ju ako fotograf pretoze sa venujem aj foteniu jedal pre restauracie ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia