Morský vlk pod tekvicovými semienkami
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 1. augusta 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 1. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g filet |
|
|
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
500 g |
|
4 g (výťažok s morských rias, používa sa na želírovanie) |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
500 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Vyfiletovaného vlka obalíme v rozsekaných tekvicových semenách, osolíme, okoreníme a pečieme na masle a olivovom oleji iba na koži asi tri minúty.
- 2
Papriku ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky. Podusíme na masle a olivovom oleji, pridáme trochu cukru a podlejeme troškou vývaru. Dusíme 4 až 5 minút.
- 3
Zeler si uvarime v osolenej vode do mäkka, rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, agar– agar, prevaríme a vlejeme do foriem.
- 4
Po stuhnutí vykrojíme dieru, do ktorej plníme paprikovú zmes. Paradajky z konzervy precedíme cez gázu, získanú šťavu potom zvaríme, ochutíme cukrom, soľou a korením a naplníme ďalší zelerový „súdok“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu