Foto: matavarecha
polievočku varievala ju moja starká z dolniakov
Postup
-
1
Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca spolu s bobkovým listom a paprikou variť, posolíme. Pozor je to rýchlo uvarené. Urobíme zápražku z oleja a múky, ktorú rozriedime mliekom a vlejeme do polievky a necháme povariť. Ochutíme cukrom a octom. Príloha: Na oleji usmažíme červenú papriku primiešame k uvareným zemiakom a podávame s polievkou.
- 2
tekvica
- 3
tekvicu očistíme
- 4
nastrúhame
- 5
pridáme papriku, bobkový list zalejeme vodou a dáme variť. Pozor je to rýchlo uvarené
- 6
z oleja a múky urobíme zápražku, ktorú zriedime s mliekom
- 7
osolíme a ochutíme cukrom a octom
- 8
zvyšnú tekvicu šup do mrazničky
- 9
a podávame so zemiakmi
- 2
Diskusia k receptu