Zelerový šalát s papájou

Jaroslav Žídek
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Zelerový šalát s papájou
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR

Suroviny

2 ks
5 strúčikov
1 PL
2 pl, nesolené
1 ks, veľký
1 ks
1 ks tvrdšia
1 ks
hrsť
hrsť
2 ks
3 PL
6 PL
4 PL
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Jednu ošúpanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a v panvici ich opražíme na rozohriatom oleji dozlata. Potom scedíme a dáme odkvapkať na kuchynskú papierovú utierku. V tej istej panvici opražíme arašidy dozlata a posekáme ich nadrobno. Očistený zeler pokrájame na tenké plátky a potom na čo najtenšie rezance a dáme do misy.

  2. 2

    Ošúpanú papáju, mrkvu aj stopkový zeler takisto pokrájame na rezance a pridáme k zeleru. Na dresing dáme do mažiarika zvyšný cesnak, polovičné množstvo opražených arašidov, čili papričky, zvyšnú pokrájanú šalotku, koriander, palmový cukor a všetko poriadne rozdrvíme.

  3. 3

    Potom pridáme fazuľku, ktorú tiež rozmliaždime v mažiariku. Nakoniec zalejeme limetovou šťavou a rybou omáčkou a dobre premiešame. Dresing nalejeme do misy na zeleninu, pridáme rozpolené rajčiaky a všetko spolu dôkladne premiešame a necháme asi 5 minút odstáť.

  4. 4

    Ak treba, dochutíme ešte rybou omáčkou, cukrom a limetovou šťavou. Šalát má mať výraznú sladkokyslú chuť a štipľavú po čili papričkách. Zelerový šalát podávame posypaný zvyšnými praženými arašidmi a opraženou šalotkou s cesnakom, ozdobený koriandrovými lístkami.

Diskusia k receptu

cica2
to musí perfektne chutiť a krásne foto!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia