Zelerový šalát s papájou
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Suroviny
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 PL |
|
2 pl, nesolené |
|
1 ks, veľký |
|
1 ks |
|
1 ks tvrdšia |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
1 viazanička |
|
Postup
-
1
Jednu ošúpanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a v panvici ich opražíme na rozohriatom oleji dozlata. Potom scedíme a dáme odkvapkať na kuchynskú papierovú utierku. V tej istej panvici opražíme arašidy dozlata a posekáme ich nadrobno. Očistený zeler pokrájame na tenké plátky a potom na čo najtenšie rezance a dáme do misy.
- 2
Ošúpanú papáju, mrkvu aj stopkový zeler takisto pokrájame na rezance a pridáme k zeleru. Na dresing dáme do mažiarika zvyšný cesnak, polovičné množstvo opražených arašidov, čili papričky, zvyšnú pokrájanú šalotku, koriander, palmový cukor a všetko poriadne rozdrvíme.
- 3
Potom pridáme fazuľku, ktorú tiež rozmliaždime v mažiariku. Nakoniec zalejeme limetovou šťavou a rybou omáčkou a dobre premiešame. Dresing nalejeme do misy na zeleninu, pridáme rozpolené rajčiaky a všetko spolu dôkladne premiešame a necháme asi 5 minút odstáť.
- 4
Ak treba, dochutíme ešte rybou omáčkou, cukrom a limetovou šťavou. Šalát má mať výraznú sladkokyslú chuť a štipľavú po čili papričkách. Zelerový šalát podávame posypaný zvyšnými praženými arašidmi a opraženou šalotkou s cesnakom, ozdobený koriandrovými lístkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu