Domáca knedľa bez parného hrnca fotorecept

najaa - fotkanajaa, 31. júla 2011
Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept)
Foto: najaa

U nás doma kupovanú knedľu nikto nezje,robím domácu a tá je veru fantastická.Vyskúšajte...určite zachutí aj u vás doma.

110 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
500 g
2 KL
1 KL
21 g -polka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny od tekutých dajte do pekárničky.Pokiaľ sme pekáreň nemali nikdy som nerobila domácu knedlu a ani buchty na pare.Je to naozaj vynikajúci pomocník do kuchyne.

    Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám v pekárničke pripraví cesto môžme si vyrobiť parák.Do polky hrnca dáme vodu a vrch prikryjeme dvojitou utierkou ktorú si prichytíme gumkou alebo špagátom.

    Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nám krásne vykyslo.Vyberieme a vytvarujeme knedlík.Ja som sa ponáhľala tak som spravila jeden väčší,ale krajšie sú dva menšie:) Knedlík si nechajte ešte aspoň zo 5-10 minút podkysnúť.

    Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    knedlík presunieme na zhotovený parák v ktorom už vrie voda,prikryjeme a paríme 20 minút...

    Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 20 minútach knedľu vyberte a ak chcete aby bola krásne lesklá potrite ju jemne olejom.Niet nad domácu knedlu.

    Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
ketty3811 skús a daj vedieť,zatiaľ sa každému podarila...len ju nezabudni nechať pred parením podkysnuť cca 10 min
no krásnu máš tú knedľu... .ja som takto pariť skúšala niekoľko krát, ale potom som to z utierky oberala dobré 2 hodiny, tak radšej len varím.....
@Najaa ,vajicko alebo zltok netreba do cesta? Ved taketo cesto je aj v kupovanej knedle. :-) To parenie vyzera velmi nebezpecne. Co ak zblkne ta utierka od plamena! Ta misa na priklopenie je z umelej hmoty?
marienka44,vajíčko ani žltok netreba,knedľa je fajná aj bez neho...no to parenie pre plyn.sporáky možno vyzerá nebezpečne no ja neriešim kedže mám sklokeramiku,ale snažím sa tú utierku otočiť tak aby tie dlhšie konce utierky šli cez rúčky hrnca ,takto sú ďalej od tepla zo sporáku...misu na zakrytie mám umelú,ale môžeš použiť aj hrniec...
odkedy mám pekárničku nech žije kysnuté cesto urobené doma a knedle najnovšie parím v parnom hrnci, pretože ich uparím hneď naraz všetky, ináč v medziobdobí kým som nemala parák tak som to robila takto ako je to popísané utierka a druhý hrniec. Moja mama mala urobený taký domáci vynález - okrúhlu švornožku potiahnutú plachtovinou (domácim plátnom) ale to bolo pred rokmi (štvornožku na priemer hrnca urobil tatko z drôtu a mamka ju obšila) a tak keďže bol hrniec dosť vysoký stačila pokkrievka. Ukladám do KK
Pekárničku síce nemám, ale miesim v robote, parím podobne na gáze , pretože mám plynový sporák, takže látka musí byť skrátená na bezpečnú dlžku, tá tvoja sa mi veľmi páči, určite je veľmi chutná, vyskúšam spraviť podľa tvojho receptu.
Ja robím knedľu z tých istých surovín, vymiesim, nechám vykysnúť a potom knedľu varím 20 min. Aj tá je dobrá, tiež nejeme kupovanú knedľu.
dnes hľadám overený recept na knedľu, a našla som tvoj, tak idem skúsiť:), dúfam, že nebude pilinová, ale vláčna...nemám rada také čo sa rozsýpajú...:)
to by som este potrebovala jednu radu na vyse! co sa stane ked pouzijem hladku muku - u nas niet inej??? Alebo sa o dobru parenu buchtu alebo buchticky na pare ani nepokusat???
Rozhodujem sa, či miesto babrania sa s kysnutým cestom si nekúpim pekárničku. Zdá sa mi, že sa vám darí takto variť a piecť. A k tomu aj parný hrniec? Veľa vecí robím na pare. Žeby som sa na staré kolená zmodernizoval?
Dlho som hľadala recept na dobrú domácu knedľu, je ich nespočetne veľa, aj som niektoré vyskúšala, ale odteraz budem robiť len podľa teba, lebo je naozaj vynikajúca, presne takú robievala aj moja mamina, ďakujem za recept.
toto je tu dáky omyl poplietol sa tam zrejme iný recept :) spravne suroviny su: 300ml mlieka,polku droždia,2čl soli,1čl cukru a 500g polohrubej múky. a ziadne plnky
dnes som mala knedlovu premieru podla tvojo receptu,
pouzila som to kovove slniecko na naparovanie a uz to zacalo :-))))
slniecko sa nemohlo celkom otvorit, lebo potrebovalo vacsi hrniec :-)))
tak som spravila nie dve, ale styri knedle, nech sa pomestia :-)
naparila som prvu varku-trosku hrbate, ale ocividne krasne nafuknute-no radost pozriet :-)
ALE
ako to z toho hrnca vybrat bez urazu???
podarilo sa za cenu lahkeho oparenia jednej dlane, natrela som pekne olejom, supla na slniecko druhu varku knedli a vytesovala sa z tych prvých :-)))
ked odcrngalo 20 minut, nakuknem do hrnca... a dym :-(((
voda v cudu, knedle krpate, priudene...
rychlo som tam svihla vodu, zavrela este na 10 minut a rozmyslala, ci sa to bude dat odrezat nozom od toho slniecka :-)
ani neviem, ako som to vybrala, oddelilo sa to uplne krasne, akurát koli farbe som ten spodok zrezala :-)
tymto celym chcem povedat len tolko - nezalezi na tom, ako je kto sikovny ci lavy, ono to nakoniec vzdy nejako dopadne :-)
a knedle su uplne famozne, jemnucke ako oblacik :-))))))

Pridaj komentár k receptu: