Foto: najaa
U nás doma kupovanú knedľu nikto nezje,robím domácu a tá je veru fantastická.Vyskúšajte...určite zachutí aj u vás doma.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny od tekutých dajte do pekárničky.Pokiaľ sme pekáreň nemali nikdy som nerobila domácu knedlu a ani buchty na pare.Je to naozaj vynikajúci pomocník do kuchyne.
-
2
Kým sa nám v pekárničke pripraví cesto môžme si vyrobiť parák.Do polky hrnca dáme vodu a vrch prikryjeme dvojitou utierkou ktorú si prichytíme gumkou alebo špagátom.
-
3
Cesto nám krásne vykyslo.Vyberieme a vytvarujeme knedlík.Ja som sa ponáhľala tak som spravila jeden väčší,ale krajšie sú dva menšie:) Knedlík si nechajte ešte aspoň zo 5-10 minút podkysnúť.
-
4
knedlík presunieme na zhotovený parák v ktorom už vrie voda,prikryjeme a paríme 20 minút...
-
5
Po 20 minútach knedľu vyberte a ak chcete aby bola krásne lesklá potrite ju jemne olejom.Niet nad domácu knedlu.
pouzila som to kovove slniecko na naparovanie a uz to zacalo :-))))
slniecko sa nemohlo celkom otvorit, lebo potrebovalo vacsi hrniec :-)))
tak som spravila nie dve, ale styri knedle, nech sa pomestia :-)
naparila som prvu varku-trosku hrbate, ale ocividne krasne nafuknute-no radost pozriet :-)
ALE
ako to z toho hrnca vybrat bez urazu???
podarilo sa za cenu lahkeho oparenia jednej dlane, natrela som pekne olejom, supla na slniecko druhu varku knedli a vytesovala sa z tych prvých :-)))
ked odcrngalo 20 minut, nakuknem do hrnca... a dym :-(((
voda v cudu, knedle krpate, priudene...
rychlo som tam svihla vodu, zavrela este na 10 minut a rozmyslala, ci sa to bude dat odrezat nozom od toho slniecka :-)
ani neviem, ako som to vybrala, oddelilo sa to uplne krasne, akurát koli farbe som ten spodok zrezala :-)
tymto celym chcem povedat len tolko - nezalezi na tom, ako je kto sikovny ci lavy, ono to nakoniec vzdy nejako dopadne :-)
a knedle su uplne famozne, jemnucke ako oblacik :-))))))
odvtedy som ich robila uz viac krat, aj buchty parene a vysli zakazdym na jednotku :-)