Foto: ketty3811
Mám novú pec na pizzu,tak som ju musela vyskúšať.Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,tak som experimentovala.Pre istotu som nejakú pizzu upiekla aj klasicky Zobraziť celý popisMám novú pec na pizzu,tak som ju musela vyskúšať.Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,tak som experimentovala.Pre istotu som nejakú pizzu upiekla aj klasicky v rúre.:-)Ešte by ma zaujímalo,či nemá niekto taký zapekač na pizzu a ako ho používa,prípadne či v ňom nerobí aj niečo iné.
porcie
na 230 °C
Suroviny
400 g (alebo múka na pizzu) |
|
200 ml vlažná |
|
3 PL |
|
1/2 kocky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
na obloženie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na omáčku: | |
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Všetko vložime do pekárničky (v poradí,najprv tekuté a potom sypké).Ja som dala aj 1 PL oleja zo sušených paradajok.
-
3
A necháme vymiešať.
-
4
Trvá to asi 25 minút.
-
5
Potom cesto vyberieme a urobíme z neho bochníčky,ktoré necháme odpočinuť asi 5 minut.
-
6
Cesto rozvaľkáme a ponaťahujeme.
-
7
Dáme na plech a necháme vykysnúť.
-
8
Pripravíme si omáčku,ja som odkukala recept od @egresky ,snáď jej to nebude vadiť.Paradajky som nemixovala,ale postrúhala na veľkom strúhadle a šupka mi ostala v ruke.
-
9
Kým cesto kysne,tak si nakrájame a nastrúhame ostatné ingrediencie.
-
10
Pizzu potrieme paradajkovou omáčkou a ľubovolne obložíme.Ja som dala syr,šunky,olivy šampiony,sušené paradajky a zase syr.
-
11
Obloženú pizzu dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 5 minút alebo do novej pece na pizzu,tiež asi 5-7 minut.
-
12
Ja som to dala naplno,keďže pizza sa má piecť pri vysokej teplote.:-)
-
13
Dobrú chuť a budem rada ak mi niekto poradí,na čo by som túto "piecku" mohla ešte použiť.:-)
pridávam ešte link na omáčku od @egreska
www.mall.sk/specialitky-kuchyne/ardes-6110?v=454813...